Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μιλά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ όπου θα εγκαινιάσει την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει τις πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε 600 ευρώ σε κάθε νέο εργαζόμενο.
Μητσοτάκης από ΔΕΘ 2021: 600 ευρώ σε κάθε νέο εργαζόμενο (βίντεο)

«Η κοινωνία και η οικονομία μας έμειναν όρθιες»
Σύντομα θα γίνουν 24 τα rafale ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του τονίζοντας ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν κρίσιμη. «Η κοινωνία και η οικονομία μας έμειναν όρθιες. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτή την πρωτοφανή θύελλα» είπε.
Οι Έλληνες πληρώνουν πλέον λιγότερο ΕΝΦΙΑ και εισφορές από ότι παλαιότερα.

Αναφορικά με τον κορονοϊό δήλωσε ότι έχουμε τις λιγότερες απώλειες από πολλά ευρωπαϊκά κράτη τονίζοντας ότι το ΕΣΥ μετρά 10.000 νέες προσλήψεις.

Εισηγούμαι Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Νέους

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το εθνικό σχέδιο δράσης για τους νέους. «Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε χαρακτηριστικό.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από το 2022 καταργείται ο φόρος για γονικές παροχές έως και 800.000 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο στόχος ανάπτυξης αναθεωρείται από το 3,6 στο 5,4%.

Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Οι Έλληνες, πλέον, πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού. Επίσης, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλουν λιγότερες εισφορές. Τα σύνορα μας φυλάσσονται ευρωπαϊκά και διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτεί το κοινό μας μέλλον. Είχαμε σημαντικές απώλειες, αλλά ήταν λιγότερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, αναφορικά με την πανδημία».

«Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε αριθμούς που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αποτυπώνεται και στην υποχώρηση της ανεργίας κατά 2 μονάδες. Σήμερα, οι εργαζόμενοι Έλληνες είναι οι περισσότεροι την τελευταία δεκαετία. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει αισιοδοξία. Πρόοδος αποτυπώνεται και στα κόκκινα δάνεια».

«Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%. Γι’ αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω την αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας από το 3,6 στο 5,9%».

Πηγή: patrastimes.gr