Συγκεκριμένα, από Σεπτέμβριο, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους των εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, καθώς θα παραμένουν αμιγείς.

Ωστόσο, οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το εσωτερικό των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας απρόσκοπτα, δείχνοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.
Two arguments for limited government and expanded civil society
Σύμφωνα με όσα διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει επίσημα τα μέτρα που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, πριν το τέλος Αυγούστου.
“Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική” είχε τονίσει ο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δίωρη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει νέο lockdown, αλλά ελαφρά περιοριστικά μέτρα ανά περιοχές.

Πηγή: patrastimes.gr