Στην Ιταλία, από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, το «πράσινο πάσο» εμβολιασμένου θα είναι υποχρεωτικό και για την πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα. Εξαιρούνται από το μέτρο, μόνο τα τρένα με διαδρομές που δεν αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στον ίδιο νομό.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου, μέσω διαδικτύου, ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες, που αμφισβητούν την υποχρεωτική χρήση του «πάσου», πρόκειται να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, την ερχόμενη Τετάρτη, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς 54 πόλεων της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι και αναμένεται να λήξουν το βράδυ.

Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, δεν σκοπεύει να αλλάξει τις αποφάσεις της και επαναλαμβάνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να προστατευθεί, πρώτα απ΄όλα, η δημόσια υγεία. Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να αυξήσει την ισχύ του πράσινου πάσου από έξι μήνες σε ένα χρόνο.

Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι της Ιταλίας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κοροναϊού, είναι το 60% των πολιτών άνω των 12 ετών.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, αν και γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης «Λάτζαρο Σπαλαντσάνι» τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να προστατευθεί, με την εκστρατεία εμβολιασμού, τουλάχιστον το 85% των κατοίκων της χώρας.

Πηγή: patrastimes.gr