Για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον χώρο του θεάτρου και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις μέσα σε αυτόν, μίλησε στον “ΘΕΜΑ 104,6” ο σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ακούω πράγματα που ομολογώ ότι ουδέποτε φανταζόμουν ότι συμβαίνουν».

«Δεν θα πρέπει να φοβηθούμε καθόλου αυτή τη διαδικασία, κανείς δεν πρέπει να διστάσει, να βρίσκει ολοένα και περισσότερος κόσμος τη δύναμη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη, στο Σωματείο, όπου εκτιμά», υπογράμμισε ο κ. Μουμουλίδης και συμπλήρωσε ότι «το θέατρο θα υπάρχει και μετά από εμάς και χωρίς εμάς και μπορεί να βγει μόνο κερδισμένο. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Ο πρώην βουλευτής, αναφέρθηκε και σε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, είχε επιλέξει μετά από πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση ότι θέσεις στη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου θα γίνονται με ανοικτή διαδικασία. Ήρθε η επόμενη κυβέρνηση και είπε ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος καταργείται αυτή η προκήρυξη και πήγαν σε έναν διορισμό. Θα πρέπει να μας εξηγήσουν τους λόγους εθνικού συμφέροντος» και συμπλήρωσε: «Προφανώς υπάρχει η πολιτική ευθύνη της υπουργού που κατά τη γνώμη μου δεν δικαιούται να εκπροσωπεί τον χώρο του ελληνικού πολιτισμού. Καλό θα ήταν να τον υπηρετήσει ουσιαστικά με την παραίτησή της. Όσο πιο γρήγορα παραιτηθεί, τόσο πιο καλή υπηρεσία θα προσφέρει και στον πολιτισμό και στην κυβέρνηση, η οποία με τον επικεφαλής της ευθύνεται για αυτήν την επιλογή. Αυτό που θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει είναι η σιωπή της κυβέρνησης και η προσπάθεια συγκάλυψης μιας εφιαλτικής πραγματικότητας».

Πηγή: patrastimes.gr