Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, συμμετέχοντας στον θεσμό «Όλη η Ελλάδα – Ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει το ΥΠ.ΠΟ.Α., ανακοινώνει την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης «Οι ποιητές μας τραγουδούν», με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (παραγωγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στον αρχαιολογικό χώρο Φρουρίου Ρίου (ώρα έναρξης 19:30).

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (τρία -3- Ευρώ).

  • Μέγιστος αριθμός θεατών: Τριακόσια πενήντα (350) άτομα.
  • Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης (https://digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos/)

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Ενημερώνουμε, τέλος, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).

Πηγή: patrastimes.gr