Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται αυτό το διάστημα το νοσοκομείο του Ρίου, όχι από ασθενείς με covid αλλά από ασθενείς που αντιμετωπίζουν κάθε λογής παθολογικό πρόβλημα, όπως εξήγησε o Μάρκος Μαραγκός, διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ! «Στο μέτωπο του κορωνοϊού υπάρχει μία ισορροπία. Δεν υπάρχει αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων. Υπάρχουν οι τρεις κλινικές covid αλλά υπάρχουν και ισάριθμες εισαγωγές και εξαγωγές ασθενών. Καθημερινά μπαίνουν στο νοσοκομείο επτά με εννιά ασθενείς και βγαίνουν άλλοι τόσοι.

Αυτή τη στιγμή η μεγάλη πίεση που δέχεται το νοσοκομείο είναι από ασθενείς που δεν έχουν covid. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς  με άλλα προβλήματα, Φυσικά και μπορούν να εξυπηρετηθούν  και να έχουν την απαιτούμενη περίθαλψη αλλά είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τους. Είναι σαν να ήταν κάπου κρυμμένοι και τώρα εμφανίστηκαν. Αντιμετωπίζουν ό,τι παθολογικό πρόβλημα μπορείτε να φανταστείτε» λέει.

Ο κ. Μαραγκος δεν μπόρεσε να δώσει μια εξήγηση για το φαινόμενο. Μια υπόθεση είναι ότι πρόκειται για ασθενείς οι οποίοι όλους τους προηγούμενους μήνες άφηναν εξαιτίας του κορωνοϊού το πρόβλημα υγείας τους σε δεύτερη μοίρα και τώρα αναγκάζονται να προσέλθουν στο νοσοκομείο καθώς αυτό έφτασε στο σημείο που πρέπει τάχιστα να αντιμετωπιστεί.

Πηγή: patrastimes.gr