“Να γιορτάσουν τα Θεοφάνια” καλεί τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, σημειώνοντας ότι “οι λειτουργίες θα τελεστούν κανονικά σε όλους τους Ιερούς Ναούς”.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει ως εξής:

“Πληροφορούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι κατά την εορτή των Θεοφανείων και συμφώνως με την υπ’ αριθ. πρωτ. 10/5/4ης Ιανουαρίου 2021 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 4.1.2021 ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την εορτή των Θεοφανείων», θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, συμφώνως με το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα υπό της Ιεράς Μητροπόλεως, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Επαρχίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και την Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού εις το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου παραλίας Αλυκής Αιγίου.

Καλούμε τους ευσεβείς Χριστιανούς να εορτάσουν τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, την φανέρωση της Αγίας Τριάδος στον κόσμο, που σηματοδοτεί την αφετηρία της σωτηρίας και της πνευματικής μας αναγεννήσεως.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.”

Πηγή: patrastimes.gr