Την άποψη πως τα σχολεία πρέπει να κλείσουν αν επιδεινωθεί η υγειονομική κατάσταση στην πόλη εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον υπουργό, δεν έγινε αναφορά για επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση για καινούρια μέτρα. Εγώ έχω τοποθετηθεί δημόσια για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Έχω πει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Άποψή μου είναι ότι τα σχολεία είναι το πρώτο κομμάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε εφόσον υπάρξουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε σε κάποια κλεισίματα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες. Η πανδημία είναι σαν φωτιά σε χωράφι με ξερά χορτάρια. Όσο πιο έγκαιρα και πιο σωστά επέμβουμε, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά. Έχω ξαναπεί και το λέω και σήμερα ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας πρέπει να είμαστε και πιο σοφοί και πολύ πιο έμπειροι. Να επεμβαίνουμε όταν πρέπει και εκεί που πρέπει. Επειδή γνωρίζουμε, ιδιαίτερα εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε τις απώλειες με την προοπτική του εμβολιασμού και του ανοίγματος της οικονομίας, με την προοπτική του καλοκαιριού και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου».

Πηγή: patrastimes.gr