Αύξηση εσόδων και κερδών για την ΟΛΠ ΑΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Αύξηση εσόδων και κερδών για την ΟΛΠ ΑΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Στο πρώτο εξάμηνο του 2024, η ΟΛΠ Α.Ε. κατέγραψε αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά τις καλύτερες ιστορικές επιδόσεις για την εν λόγω περίοδο. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 107,1 εκατ. ευρώ, έναντι 102,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023, καταγράφοντας αύξηση 4,7 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 4,6%. Ειδικότερα, η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την κατακόρυφη αύξηση εσόδων στον τομέα διακίνησης αυτοκινήτων κατά 59,9%, στον τομέα κρουαζιέρας κατά 13,2%, καθώς και στον τομέα εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι) κατά 4,0%.

Αναφερόμενος στα κέρδη προ φόρων, αυτά σημείωσαν αύξηση κατά 7,3%, φτάνοντας τα 53 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 49,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2023. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 40,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας θετική μεταβολή 4,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την ορθότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας. Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Lin Ji, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτές τις επιδόσεις, σημειώνοντας ότι παρόλο που οι γεωπολιτικές συνθήκες στη Μέση Ανατολή παραμένουν δύσκολες, η εταιρεία κατόρθωσε να συνεχίσει τη δραστηριότητά της με θετικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του λιμανιού του Πειραιά.

Πηγή: naftemporiki.gr