Αναβάθμιση της Astir Marina μέσω συνεργασίας με το Yacht Club de Monaco

Αναβάθμιση της Astir Marina μέσω συνεργασίας με το Yacht Club de Monaco

Η συνεργασία μεταξύ της Astir Marina Βουλιαγμένης και του Yacht Club de Monaco ενισχύεται με την υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης (MoU), το οποίο έχει ως στόχο την απόκτηση της πιστοποίησης “La Belle Classe Destinations by YCM”. Αυτή η πιστοποίηση καθορίζει πρότυπα αριστείας για την ποιότητα των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών και των εκδηλώσεων που προσφέρονται, προωθώντας την ανάπτυξη του βιώσιμου yachting σε διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εκπρόσωποι της Astir Palace είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό, ο οποίος παρακολουθεί το έργο από περιβαλλοντική σκοπιά. Η Πέννυ Ζαγλαρίδου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Astir Palace Βουλιαγμένη, μαζί με τον Κωνσταντίνο Μήτσιο, Διευθυντή Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Bernard d’Alessandri, Γενικό Γραμματέα του Yacht Club de Monaco, καθώς και με τον Aleco Keusseoglou, πρόεδρο του port Monaco, για να συζητήσουν τον σχεδιασμό του νέου Astir Yacht Club.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στη διαρκή στρατηγική της Astir Palace, που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την εμπειρία του Μονακό στον τομέα του yachting. Από το 2019, όταν ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης της Astir Marina με στόχο την παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, η Μαρίνα έχει γίνει σημείο αναφοράς για έργα υψηλού επιπέδου. Συνεργασίες με τη Société d’Exploitation des Ports de Monaco (SEPM) εστιάζουν στον σχεδιασμό υποδομών καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα και βέλτιστες πρακτικές.

Ο Κωνσταντίνος Μήτσιος παρουσίασε τα αρχιτεκτονικά σχέδια του μελλοντικού Astir Yacht Club, επισημαίνοντας ότι αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την Astir Marina και τον τομέα του yachting στην Ελλάδα. Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, ενώ διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, υποστηρίζει ενεργά το έργο αυτό, προκειμένου να μετατραπεί η Astir Marina σε σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στη χώρα.

Το Astir Yacht Club αναμένεται να ανοίξει το 2026, προγραμματίζοντας να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της θάλασσας και του yachting, δημιουργώντας μια νέα κοινότητα θαλασσινών δραστηριοτήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Πηγή: naftemporiki.gr