Αποκατάσταση Σχολείων στην Καρδίτσα μετά την Κακοκαιρία Daniel

Αποκατάσταση Σχολείων στην Καρδίτσα μετά την Κακοκαιρία Daniel

Δύο μήνες νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις παραδόθηκαν σε λειτουργία τα 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας, αφού επιδιορθώθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel». Η αποκατάσταση των σχολείων χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέροντας έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τους μικρούς μαθητές.

Το έργο υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», φορέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και τα νέα σχολεία είναι σημαντικά αναβαθμισμένα σε σχέση με τις προηγούμενες εγκαταστάσεις. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της καθημερινότητας στις τοπικές κοινωνίες ήταν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες είχαν πλήξει και τον Παλαμά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, τόνισε ότι η Ένωση έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών σε συνολικά 33 σχολεία σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, με δωρεά άνω των 30 εκατ. ευρώ. Η κα Τραυλού δήλωσε ότι η Ένωση ξεκίνησε με την Παιδεία ως προτεραιότητα, καθώς και την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων όπου χρειάζεται.

«Ως ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά θέτουμε – τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά – την Παιδεία και τη νέα γενιά στο επίκεντρο της προσφοράς μας στην πατρίδα», πρόσθεσε η κ. Τραυλού.

Πηγή: naftemporiki.gr