Αποκατάσταση του λιμένα Μεγίστης για τη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας

Αποκατάσταση του λιμένα Μεγίστης για τη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας

Ξεκίνησε η διαδικασία για την αποκατάσταση του λιμένα που εξυπηρετεί την ακτοπλοΐα στη Μεγίστη (Καστελόριζο). Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον δήμο Μεγίστης και ανατέθηκε η εκπόνηση τεχνικής μελέτης για το έργο «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης του λιμένα Μεγίστης για την αποτροπή άμεσου κινδύνου». Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με συνολικό προϋπολογισμό 817.000 €.

Επιπλέον, η Κυβερνητική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων έχει αναθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ τη χρηματοδότηση του έργου «Ανακατασκευή κρηπιδωμάτων λιμένος Μεγίστης Καστελόριζου», προϋπολογισμού 3.900.000 € (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ). Το έργο αυτό αφορά εκτεταμένες εργασίες στην χερσαία ζώνη του λιμένα του νησιού.

Οι παρεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ, θεωρούνται «ζωτικής σημασίας», καθώς συμβάλλουν στην διατήρηση του παραδοσιακού οικισμού και ενισχύουν την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων. Το υπουργείο Ναυτιλίας και η Κυβέρνηση δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr