Διαδικτυακά Μαθήματα STCW Εγκριθμένα από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου

Διαδικτυακά Μαθήματα STCW Εγκριθμένα από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου

Ανακοινώθηκε η έγκριση των online μαθημάτων Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου, μέσω της συνεργασίας της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και της SQLearn, μιας πρωτοπόρου εταιρείας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη ναυτιλία.

Τα μαθήματα που έχουν επιλεγεί βραβευμένα για την ασφάλεια εν πλω είναι πλέον διαθέσιμα online με τη μορφή Computer Based Training (CBT) και προσφέρονται μέσω του πιστοποιημένου Ναυτιλιακού Επιμορφωτικού Κέντρου της HELMEPA.

Η πορεία της HELMEPA είναι να υποστηρίξει την αποστολή «Να Σώσουμε τις Θάλασσες», με μέρος των εσόδων από αυτά τα μαθήματα να προσφέρεται προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως δήλωσε η Όλγα Σταυροπούλου, γενική διευθύντρια της HELMEPA, η πρόσβαση στα online μαθήματα επιτρέπει στους ναυτικούς να αποκτούν ποιοτική εκπαίδευση όπου κι αν βρίσκονται, ενισχύοντας την ασφάλεια και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Αυτά τα μαθήματα είναι τα πρώτα STCW που παρέχονται αποκλειστικά μέσω e-learning και έχουν εγκριθεί από την Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην καινοτομία, καθώς επιτρέπει στους ναυτικούς, τα πληρώματα κρουαζιερόπλοιων και τα σκάφη αναψυχής να ολοκληρώνουν την απαραίτητη εκπαίδευση εξ αποστάσεως, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα χωρίς να επηρεάζεται η εργασία τους.

Η SQLearn διαθέτει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό μια πρωτοποριακή προσθήκη στην εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο. Στη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, επιδιώκεται η παροχή σύγχρονων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα μέλη της.

Τα τρία online μαθήματα STCW που προσφέρονται περιλαμβάνουν:

• Security Awareness Training for all Seafarers, STCW Section A-VI/6-1
• Designated Security Duties, STCW Section A-VI/6-2
• Ship Security Officer (SSO), STCW Section A-VI/5

Πηγή: naftemporiki.gr