Δυναμικές Επενδύσεις της Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στη Ναυτιλία

Δυναμικές Επενδύσεις της Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στη Ναυτιλία

Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου επενδύει δυναμικά στη ναυτιλία, με πρόσφατες αναφορές για ιδιωτική παραγγελία που σχετίζεται με τον όμιλο PaxOcean. Ο όμιλος, που συνδέεται με την εταιρεία Costamare, έχει αναλάβει την κατασκευή έως και 10 νέων υπεράκτιων πλοίων υποστήριξης. Η ανακοίνωση της PaxOcean, μέρος του ομίλου Kuok, έγινε τη Δευτέρα, χωρίς να κατονομασθεί ο πλοιοκτήτης.

Τα υποστηρικτικά πλοία πολλαπλών χρήσεων θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της εταιρείας στο Zhoushan, Κίνας, με στόχο την παράδοση από το β’ εξάμηνο του 2026. προγραμματίζεται να διαφοροποιηθούν με τον σύγχρονο σχεδιασμό και την εξαιρετική αποδοτικότητα καυσίμων, θέτοντας νέο πρότυπο στην αγορά.

Η Costamare, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Με την ηγεσία του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, η εταιρεία έχει καταφέρει να ανοίξει νέους δρόμους και να επενδύσει σε διάφορες αγορές.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2024, η Costamare παρουσίασε έσοδα που πλησίασαν το 1 δισ. δολάρια. Διαθέτει στόλο 68 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πάνω από 50 πλοία στη πλατφόρμα διαχείρισης χύδην ξηρού φορτίου. Ο ισολογισμός της δείχνει αυξημένα έσοδα κατά πάνω από 50% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, γεγονός που αποδεικνύει την ανοδική πορεία της εταιρείας.

Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου έκανε την είσοδό της στον τομέα των σκαφών υποστήριξης ένα χρόνο πριν, αποκτώντας τρία πλοία από την αγορά δεύτερης διανομής. Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος έχει τιμηθεί ως προσωπικότητα της χρονιάς το 2021 από τα Lloyds List Awards, ενώ η Costamare είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία που εξέδωσε εταιρικό ομόλογο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η στρατηγική ανάπτυξης της Costamare και τα ανοίγματα της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην αγορά υποστήριξης της ναυτιλίας ενισχύουν τη θέση της εταιρείας στη βιομηχανία και δείχνουν τις προθέσεις της να συνεχίσει την εξαγωγή καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας στον κλάδο.

Πηγή: naftemporiki.gr