Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της Seanergy Maritime Holdings και Ανανεώσεις Διοίκησης

Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της Seanergy Maritime Holdings και Ανανεώσεις Διοίκησης

Η Seanergy Maritime Holdings έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση, οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι την 19η Σεπτεμβρίου 2024 θα έχουν δικαίωμα ψήφου και η εταιρεία ζητάει υποστήριξη για την υφιστάμενη διοίκηση.

Στην επιστολή που έχει αποσταλεί στους μετόχους, η διοικητική ομάδα εκφράζει τη δέσμευσή της να δημιουργήσει αξία για όλους τους μετόχους και να συνεχίσει την επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα διασφαλίσει βιώσιμες αποδόσεις εντός του εμπορικού πλαισίου.

Το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Σταμάτη Τσαντάνη, καλεί τους μετόχους να ανανεώσουν τη θητεία δύο από τα μέλη του συμβουλίου, απορρίπτοντας τους υποψηφίους του Γ. Οικονόμου, ο οποίος κατέχει το 9% της εταιρείας. Η Seanergy επισημαίνει ότι ο Οικονόμου έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της εταιρείας, επιδιώκοντας τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου και την αντικατάσταση δύο διευθυντών με υποψηφίους που σχετίζονται μαζί του.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι ενέργειες της Seanergy έχουν ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, μετατρέποντας την σε έναν κορυφαίο διαχειριστή Capesize με ικανότητες για αξία και βιώσιμες αποδόσεις. Οι υποψήφιοι διευθυντές της εταιρείας διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία για να διευθύνουν αποτελεσματικά μια δημόσια ναυτιλιακή εταιρεία, με εξειδίκευση σε τομείς όπως το εμπόριο εμπορευμάτων και οι κεφαλαιαγορές.

Πηγή: naftemporiki.gr