Η Κίνα Ενισχύει τον Ρόλο του Χονγκ Κονγκ ως Για Ναυτιλιακό Κέντρο

Η Κίνα Ενισχύει τον Ρόλο του Χονγκ Κονγκ ως Για Ναυτιλιακό Κέντρο

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θέσης του Χονγκ Κονγκ ως ναυτιλιακού κέντρου, η Κίνα ίδρυσε ένα Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. Η ίδρυση αυτή πραγματοποιήθηκε από τον κ. C.Y. Leung, αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης, καθώς και τον κ. Hing Chao, μαζί με εκπροσώπους σημαντικών εταιρειών του κλάδου. Στη δημιουργία του συμμετείχαν επιχειρήσεις όπως η China Merchants Energy Shipping Company Limited, η COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co, Limited, και άλλες αναγνωρίσιμες οντότητες.

Ο κ. C.Y. Leung σημείωσε ότι τα πενταετή εθνικά σχέδια της Κίνας στηρίζουν την αναβάθμιση του Χονγκ Κονγκ ως διεθνούς ναυτιλιακού κόμβου. Τόνισε τη σημασία της ευθυγράμμισης με τις εθνικές ανάγκες, καθώς και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Χονγκ Κονγκ για τη βελτίωση του εθνικού ναυτιλιακού οικοσυστήματος.

Ο κ. Hing Chao, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος, στην ομιλία του υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Επιμελητηρίου εν μέσω των ραγδαίων μεταβολών στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο, που επηρεάζονται από τις πολύπλοκες διεθνείς σχέσεις και την Γ’ Βιομηχανική Επανάσταση. Επεσήμανε ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι περιβαλλοντικές τεχνολογίες θα διαμορφώσουν την παγκόσμια οικονομία και τον παραγωγικό μοντέλο για τις επόμενες δεκαετίες. Σημαντική θα είναι η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο παραγωγής, καθώς και η στροφή προς μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα, που θα στηριχθεί στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά την Γ’ Σύνοδο Ολομέλειας της 20ής Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνουν την αύξηση της ικανότητας των ναυτασφαλιστών και την εισαγωγή νέων συστημάτων για τη διαιτησία των ναυτιλιακών ζητημάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr