Μαρίνα Φλοίσβου Νέες Πρωτοβουλίες για Μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μαρίνα Φλοίσβου Νέες Πρωτοβουλίες για Μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Μαρίνα Φλοίσβου, το 2023, πέτυχε νέα μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, προμηθευόμενη το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα, διατήρησε τη ποιότητα των υδάτων της στα επίπεδα νερών κολύμβησης. Ο Σταύρος Κατσικάδης, διευθυντής της Μαρίνας και επικεφαλής της Lamda Marinas Investments, παρουσίασε τον 6ο απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς, αναφέροντας ότι οι δαπάνες υποστήριξης προς τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς αυξήθηκαν κατά 45%. Επίσης, το 96% του προϋπολογισμού των προμηθειών δαπανήθηκε στην εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Κατσικάδης, από το πλωτό μουσείο Νεράιδα, επισήμανε τη στρατηγική αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της μαρίνας, λόγω σοβαρών προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση. Τόνισε την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού και τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης στη λειτουργία της Μαρίνας Φλοίσβου παρά τις δύσκολες συνθήκες του παρελθόντος.

Η Μαρίνα υιοθετεί καινοτόμες πρακτικές με σεβασμό στο περιβάλλον και προάγει την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, πελατών και επισκεπτών. Επίσης, συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία αξίας για τις τοπικές κοινωνίες. Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2023, παρουσιάζονται οι πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιήθηκαν, καθώς και τα ESG επιτεύγματα στους τομείς Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση.

Ειδικά, η Έκθεση έχει συνταχθεί με βάση τους GRI Universal Standards και το πρότυπο υπευθυνότητας ΑΑ1000AP (2018), όπως και με εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV HELLAS. Ο κ. Κατσικάδης δήλωσε ότι η Μαρίνα Φλοίσβου ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες είναι αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και στρατηγικής της, αντανακλώντας τη δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και συνεχή δράση σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο.

Πηγή: naftemporiki.gr