Νέα Υποδομή και Βιωσιμότητα στον Κλάδο της Κρουαζιέρας στην Κρήτη

Νέα Υποδομή και Βιωσιμότητα στον Κλάδο της Κρουαζιέρας στην Κρήτη

Το Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF) 2025 θα διεξαχθεί στο Creta Maris Resort Hotel, κοντά στην πρωτεύουσα της Κρήτης, και έχει σημαντική υποστήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας, καθώς και θεσμικοί φορείς του κλάδου, προκειμένου να συζητήσουν για τις νέες προοπτικές της κρουαζιέρας στην περιοχή.

Η αύξηση 20% στον αριθμό επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου φέτος αναδεικνύει την σημασία αυτή της εκδήλωσης. Ο κ. Θοδωρής Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., τόνισε ότι τα βασικά θέματα που θα εξεταστούν περιλαμβάνουν την βιωσιμότητα, τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων, όπως και τον σχεδιασμό για τη μείωση του υπερτουρισμού.

Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν επίσης τις λιμενικές υποδομές, τις πράσινες πρωτοβουλίες, καθώς και τις στρατηγικές κατανομής θέσεων στα λιμάνια, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους δημοφιλείς προορισμούς.

Η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει πλατφόρμα για την παρουσίαση και προώθηση νέων και αναδυόμενων προορισμών κρουαζιέρας, παρέχοντας παράλληλα την ευκαιρία για συναντήσεις με υπεύθυνους δρομολογίων και επενδύσεων στον τομέα.

Με την ένταση του υπερτουρισμού να είναι φανερή στους περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, το φετινό θέμα του φόρουμ σχετικά με τη «Μεσόγειο: Επιτακτική η Ανάγκη για Νέα Δημοφιλή Λιμάνια και Προορισμούς» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η εκδήλωση θα έρθει σε επαφή με τις στρατηγικές που απαιτούνται για τη βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας και την ανάδειξη λιγότερο γνωστών προορισμών, γεγονός που αναμένεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπάρχουσας αγοράς και των αναδυόμενων αναγκών.

Πηγή: naftemporiki.gr