Θεοδώρα Ρήγα: Νέα Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου

Θεοδώρα Ρήγα: Νέα Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου

Η Θεοδώρα Ρήγα είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (MedCruise), αναλαμβάνοντας τη θέση της με τριετή θητεία μετά από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν σήμερα στη Μάλαγα της Ισπανίας. Η κα Ρήγα διαδέχεται την κα Figen Ayan, η οποία θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της MedCruise.

Η κα Ρήγα διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας και γι’ αυτό γνωρίζει σε βάθος τις ανάγκες των λιμένων, τόσο των μικρότερων όσο και των μεγαλύτερων, που εξυπηρετούν πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, όπου ο λιμένας έχει μετατραπεί από ένα λιμάνι με λιγότερες από 10 προσεγγίσεις ετησίως πριν την πανδημία σε ένα με περισσότερες από 80 προσεγγίσεις.

Η νέα πρόεδρος είναι Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας στην ΟΛΘ Α.Ε., όπου έχει διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise εκπροσωπώντας διάφορους λιμένες της Μεσογείου. Εκτός αυτού, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας.

Επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας, δηλώνοντας: «Πιστεύω ακράδαντα στην αξία της συλλογικής δράσης. Με όραμα να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε κάνει τόσο καλά μέχρι στιγμής, αναβαθμίζουμε τις δραστηριότητές μας και πετυχαίνουμε ακόμα περισσότερα όλοι μαζί». Επίσης, τόνισε τη σημασία των συνεργασιών μεταξύ των μελών της MedCruise και διάφορων διεθνών θεσμών για την προώθηση βιώσιμης ανάπτυξης στα λιμάνια και τους προορισμούς της Μεσογείου.

Η MedCruise ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1996, με στόχο την προώθηση του κλάδου της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και στις περιφέρειές της. Σήμερα, τα μέλη της MedCruise εκτείνονται σε 22 χώρες, με εκπροσώπηση περισσότερων από 154 λιμανιών και 57 συνδεδεμένων μελών. Η Ένωση παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης για τα μέλη της και οργανώνει δραστηριότητες μέσα από τρεις Τεχνικές Επιτροπές.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν και άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι λιμανιών από διάφορες χώρες της Μεσογείου.

Πηγή: newsbomb.gr