Για την πλειοψηφία των Αμερικανών, δεν είναι πλέον σημαντικό να παντρευτείς προτού αποκτήσεις απογόνους, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από περίπου 15 χρόνια, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post».

Μόλις το 29% των Αμερικανών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Gallup», υποστήριξε ότι θεωρεί «πολύ σημαντικό» για τα ζευγάρια να βάλουν βέρα στο… δεξί προτού αποκτήσουν παιδιά.
Το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 ήταν σχεδόν το διπλάσιο: 49% .

Στην πραγματικότητα, οι ηθικοί κανόνες σε ότι αφορά το κλασικό πρότυπο της οικογένειας χαλαρώνουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σύμφωνα με τους δημοσκόπους.

Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι, το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις σεξ προτού διαβούν το κατώφλι της εκκλησίας.

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2001 ήταν 53%, σύμφωνα με την έρευνα.

«Αυτές οι τάσεις συνάδουν με τις αλλαγές σε ότι αφορά την συμπεριφορά και την στάση των Αμερικανών για μια ποικιλία θεμάτων που αφορούν τις ηθικές αξίες. Αυτές πλέον κινούνται σε μία λιγότερο παραδοσιακή κατεύθυνση τις τελευταίες δύο δεκαετίες », όπως αναφέρει το ινστιτούτο «Gallup», δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

«Η ευρεία πλειοψηφία των Αμερικανών βλέπει πλέον το σεξ μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που δεν έχουν παντρευτεί κι έχουν αποκτήσει παιδί, ως κάτι το ηθικά αποδεκτό», όπως γράφει το αμερικανικό ινστιτούτο.

Πηγή: patrastimes.gr