Παταγώδη αποτυχία σημείωσε στην Πάτρα και στα άλλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας, το εγχείρημα της λειτουργίας του λιανεμπορίου με «συνταγή» click away καθώς τόσο κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου το 95% των επιχειρήσεων δεν μπήκε καν στον κόπο να ανοίξει ενώ σήμερα το πρωί η εικόνα – με εξαίρεση τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία – είναι επίσης αποκαρδιωτική.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Γιώργος Βαγενάς όσο και ο Γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας Μάκης Μακρής σε δηλώσεις τους στο patrastimes.gr έκαναν λόγω για διαδικασία η οποία είναι ανεφάρμοστη ενώ περιέγραψαν σκηνές όπου καταναλωτές στα λίγα καταστήματα που άνοιξαν αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν ή έκαναν δοκιμαστήρια για παπούτσια και ρούχα τα αυτοκίνητά τους.

Ο κ. Βαγενάς έθεσε θέμα διαγραφής χρεών των εμπόρων και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να γίνεται «ντίλερ» των υπεραγορών και των super market ενώ ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μακρής επεσήμανε ότι η επιλογές που έχουν γίνει από την πολιτεία αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των τραπεζών καθώς όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω αυτών με αποτέλεσμα να παρακρατούν όλα τα χρήματα εμπόρων που είναι χρεωμένοι.

Για δουλειά μεν, σε αναστολή εργασίας δε

Την ίδια ώρα από σωματεία εργαζομένων πληθαίνουν οι καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, μερίδα εμπόρων αλλά πολύ περισσότερο αλυσίδων και υπεραγορών στην περιοχή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακάλεσαν στην εργασία υπαλλήλους που έχουν βγάλει σε αναστολή, επικαλούμενοι ανάγκες που προέκυψαν από την εφαρμογή πωλήσεων με click away και e-shop με παράδοση από το κατάστημα, χωρίς ωστόσο να πάψει να ισχύει η αναστολή, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν δωρεάν εργασία καθώς τον υπάλληλο τον πληρώνει το κράτος.

Πηγή: patrastimes.gr