Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 39 ασθενείς με κορονοϊό, αριθμός άνευ προηγουμένου, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 1.761 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 4.765 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 453.222.

Η Μαλαισία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας, που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, πρακτικά εθνικό lockdown, ως τον Ιούνιο.

Το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε μία ημέρα (26) καταγράφηκε την Κυριακή.

Η Κουάλα Λουμπούρ απαγόρευσε την 28η Απριλίου την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Ινδία και κατόπιν και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας (Πακιστάν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Μπανγκλαντές) εξαιτίας της ανησυχίας για τον κίνδυνο εξάπλωσης πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού. Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι 132 Μαλαίσιοι επαναπατρίστηκαν από την Ινδία, χώρα που εξακολουθεί να σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Στη Μαλαισία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 μόλις 1,17 εκατ. άνθρωποι μέχρι εδώ και επικριτές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν πολύ αργή την εξέλιξη της εκστρατείας ανοσοποίησης. Η κυβέρνηση της χώρας λέει πως θέλει να έχει ανοσοποιηθεί το 80% του πληθυσμού των 32 εκατ. κατοίκων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ταϊλάνδη
Οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 2.052 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στον γενικό πληθυσμό και άλλα 2.835 μεταξύ φυλακισμένων, καθώς η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας.

Τα συνολικά 4.887 κρούσματα σε ημερήσια βάση αποτελούν ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτεια της Ταϊλάνδης και αυξάνουν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 93.794.

Οι αρχές ανέφεραν πως το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν οι θάνατοι άλλων 32 ασθενών με την COVID-19, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας στους 518 νεκρούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr