Ολόκληρος ο πλανήτης επιδίδεται σε έναν απίστευτο αγώνα δρόμου, προκειμένου να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μάλιστα, από την αρχή οι φαρμακευτικές εταιρίες μιλούσαν για δυο δόσεις του εμβολίου. Μόνο που τώρα, μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Όπως δείχνει, όσοι τους έχει ήδη χτυπήσει ο κορωνοϊός, έχουν ακόμη ανάγκη να εμβολιασθούν.
Στην περίπτωση τους, πιθανώς, αρκεί μία μόνο δόση του εμβολίου.

Η ΜΕΛΕΤΗ
Η νέα μελέτη έγινε σε 231 εμβολιασμένους ανθρώπους. Από αυτούς, οι 83 είχαν περάσει Covid-19 και οι υπόλοιποι όχι. Η μελέτη είχε επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή ιολογίας, Φλόριαν Κράμερ, της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στην Νέα Υόρκη, η οποία και προδημοσιεύθηκε στο medRxiv, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι ειδικοί βρήκαν ότι οι άνθρωποι που νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό, αναφέρουν συχνότερα αντιδράσεις (κόπωση, πονοκέφαλοι, κρυάδες, πυρετό, πόνους σε μυς και αρθρώσεις) μετά την χορήγηση σε αυτούς της πρώτης δόσης του εμβολίου, σε σχέση με όσους εμβολιάστηκαν χωρίς προηγουμένως να έχουν περάσει Covid-19.

Πηγή: patrastimes.gr