Στον κλάδο της εστίασης επικεντρώνονται τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς από τη  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Στους περισσότερους κλειστούς χώρους πρόσβαση έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους μόνο με rapid test ή PCR.

Οι φόβοι της κυβέρνησης

Tο βάρος των μέτρων απαγόρευσης καλούνται να επωμιστούν η εστίαση και η διασκέδαση, με την κυβέρνηση να αποκτά νέες ανησυχίες για την εφαρμογή των νέων μέτρων αλλά και τις πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις.

Ένας φόβος της κυβέρνησης είναι ότι μπορεί πολλοί πολίτες να αποφασίσουν να μην βγουν για διασκέδαση ή σε καταστήματα εστίασης, ως ένδειξη αντίδρασης στον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Kάτι το οποίο θα οδηγήσει σε μειωμένα κέρδη για τον κλάδο της εστίασης και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με περιορισμένο αριθμό πελατών. Και όλα αυτά μετά από ένα πολύμηνο lockdown με τραγικά μειωμένους τζίρους από τα τέλη του 2020 έως και τον Μάιο του 2021. Πιθανό θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη, να ζητήσει ο κλάδος της εστίασης την οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, η οποία όμως δεν είναι βέβαιο εάν έχει τη δυνατότητα να την προσφέρει σε αυτή τη φάση με τα εξαιρετικά περιορισμένα δημοσιονομικά της χώρας.
Μια δεύτερη ανησυχία για την κυβέρνηση είναι οι πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις ειδικά στις εισόδους των καταστημάτων εστίασης ή διασκέδασης, όπου οι εργαζόμενοι ή οι ιδιοκτήτες θα είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στη εστίαση, αλλά θα πρέπει να ελέγχουν τους πελάτες.

Πηγή: patrastimes.gr