ΦΩΤΟ:Associated Press

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, με κάποιες περιοχές να πλησιάζουν το «κόκκινο» και την κυβέρνηση να καλείται να αποφασίσει νέα μέτρα ή να ελέγξει όσα είχε επιβάλει, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν αφού δεν ελέγχθηκαν.

Στη διαδικασία εμπλέκονται φυσικά και οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα κληθούν σήμερα να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τι πρέπει να πράξει, σύμφωνα και με τον επιδημιολογικό χάρτη που εξέτασαν λεπτομερώς χθες.

Νέα μέτρα: Τι εξετάζεται

Μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν οριστικά σήμερα σε τηλεδιάσκεψη τους εάν θα προχωρήσουν σε υπενθύμιση του μέτρου, δηλαδή να θυμίσουν στους πολίτες ότι πρέπει να τη φορούν όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους, ή να εισηγηθούν να επανέλθει κανονικά το μέτρο με τις μάσκες σε όλους τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Ωστόσο φαίνεται πως είναι ένα μέτρο που δύσκολα θα εφαρμοσθεί ξανά λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών ενώ η επαναφορά του θα πλήξει την εικόνα της χώρας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό σε ειδικούς και κυβέρνηση.

Πηγή: patrastimes.gr