Μέχρι τον Απρίλιο του 2021 αναστέλλεται η πληρωμή των φόρων που έπρεπε να πληρωθούν από τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, αλλά είχαν πάρει παράταση έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, η διορία πληρωμής των υποχρεώσεων αυτών παρατείνεται έως 30/4/2021.

Η απόφαση Βεσυρόπουλου αφορά τις «κορονωϊόπληκτες» επιχειρήσεις ή και εκμισθωτές ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους που είχαν ενταχθεί σε μέτρα στήριξης (ΚΑΔ, αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή εργασίας  κλπ) και για τους οποίου είχαν ήδη «παγώσει» οι πληρωμές φόρων εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ ή και δόσεων ρυθμίσεων που έπρεπε να πληρώσουν, από Μάρτιο και μετά.

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων της εμφάνισης του κορωνοϊού, παρέχεται στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από αυτές, νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα, οι οποίες ήδη τελούν σε καθεστώς παράτασης και αναστολής.

Η νέα παράταση χορηγείται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021. Παράλληλα και μέχρι την ίδια ημερομηνία προβλέπεται παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους.
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές , με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση προχωρά σε μια γενναία και αποφασιστική κίνηση στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Η καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών των προσώπων αυτών τελούσε ήδη σε αναστολή, διότι αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που πήραμε και επικαιροποιήσαμε στην πορεία.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της πραγματικότητας, προχωρήσαμε σήμερα στην επιμήκυνση του χρόνου καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα έως τις 30 Απριλίου του 2021.
Πήραμε, παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μέτρα χρειαστούν, για να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

newmoney.gr

Πηγή: patrastimes.gr