Τα εστιατόρια και τα μπαρ στη Βουλγαρία θα υποχρεωθούν να κλείνουν στις 10 μμ από τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αθλητικές διοργανώσεις σε εσωτερικούς χώρους θα διεξάγονται χωρίς θεατές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας καθώς η βαλκανική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Βουλγαρία, η χώρα με το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων στην ΕΕ, καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες αύξηση των κρουσμάτων που οφείλονται κυρίως στην παραλλαγή του κορωνοϊού Δέλτα.

Μόνο σήμερα η χώρα αυτή των επτά εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε περίπου 1.745 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 32.192.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει περίπου 18.950 άνθρωποι και χθες καταγράφηκαν 54 νέοι θάνατοι στη χώρα αυτή που έχει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία από το Our World in Data.

«Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά όχι ανεξέλεγκτη. Το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών μάς υποχρεώνει να επιβάλουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Στόιτσι Κατσάροφ κάνοντας και πάλι έκκληση προς τους Βούλγαρους να εμβολιαστούν.

Με βάση τα νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, απαγορεύονται τα φεστιβάλ μουσικής, ενώ τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα πρέπει να λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητάς τους.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία από τις 15 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει το νέο σχολικό έτος, αλλά όπως επισήμανε ο Κατσάροφ, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται, πιθανόν να υποχρεωθούν σε τηλεκπαίδευση.

Πηγή: patrastimes.gr