Να μπει εκ νέου σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισε η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, έδωσε εντολή για την επιβολή εκ νέου καραντίνας στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, μετά την εμφάνιση -για πρώτη φορά εδώ και 102 ημέρες- νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα, τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε μια οικογένεια που ζει στο Όκλαντ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. Όπως είπε, πρόκειται για «ορφανά» κρούσματα, καθώς παραμένει άγνωστο από πού προήλθαν οι μολύνσεις.

«Έπειτα από 102 ημέρες έχουμε τα πρώτα κρούσματα Covid-19 που καταγράφονται εκτός των εγκαταστάσεων που προορίζονται για απομόνωση ή καραντίνα (…), μολονότι εργαστήκαμε πολύ σκληρά όλοι για να αποτρέψουμε αυτό το σενάριο» δήλωσε η Άρντερν. Και πρόσθεσε: «Έχουμε σχεδιασμό και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το σενάριο».

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, απέτισε φόρο τιμής στη Νέα Ζηλανδία επειδή κατάφερε «να εξαλείψει γρήγορα τον ιό».

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει καταγράψει 22 θανάτους από κορωνοϊό σε πληθυσμό περίπου 5.000.000 κατοίκων, δεν είχε αναφέρει κρούσμα τοπικής μετάδοσης από την 1η Μαΐου 2020.

Ετσι, οι Νεοζηλανδοί επανήλθαν σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, χωρίς μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, και οι πολίτες μπορούσαν ξανά να παρευρίσκονται σε αθλητικά ή πολιτιστικά γεγονότα. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές δεν σταμάτησαν να προειδοποιούν τον πληθυσμό για τον κίνδυνο ενός «αναπόφευκτου» δεύτερου κύματος μολύνσεων από κορωνοϊό.

Κορωνοϊός στη Νέα Ζηλανδία: Σε καραντίνα και πάλι το Όκλαντ – Έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Όπως ανακοινώθηκε από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και για 3 ημέρες, το Οκλαντ θα βρίσκεται σε lockdown, ενώ μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν αποκλείεται να επιβληθούν και σε άλλες πόλεις της Νέας Ζηλανδίας μετά την επιβεβαίωση ότι υπάρχουν «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: patrastimes.gr