Σε νέες περιπέτειες φέρεται να μπαίνει ο Γιάννος Παπαντωνίου, που τον περασμένο Απρίλιο αφέθηκε ελεύθερος μετά τη 18μηνη προφυλάκισή του για υπόθεση εξοπλιστικού προγράμματος (σ.σ.: η υπόθεση έχει επιστρέψει στην ανάκριση), καθώς την ποινική του δίωξη έχει ζητήσει ένας πολίτης που τον εμπλέκει σε τροχαίο!

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε σε σύγκρουση με το όχημά του, αλλά ο οδηγός μιας μοτοσικλέτας τον κατηγορεί ότι παραβίασε stop, υποχρεώνοντάς τον σε απότομο φρενάρισμα που οδήγησε στον τραυματισμό του.

Σε επικοινωνία που είχε ο «Ε.Τ.» της Κυριακής με τον δικηγόρο του οδηγού της μηχανής, Αντώνη Σακαρούδη, ο οποίος διατηρεί δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται σε τροχαία ατυχήματα, επιβεβαίωσε το συμβάν: «Πράγματι ισχύει. Εχουμε υποβάλει έγκληση και αναμένουμε από την Εισαγγελία».

Πότε έγινε

Το ατύχημα έγινε την Παρασκευή 19 Ιουνίου σε μία διασταύρωση στην Κηφισιά, ενώ από την έκθεση αυτοψίας ο εν λόγω οδηγός φέρεται να επικαλέστηκε ευθύνη άνευ επαφής ή σύγκρουσης. «Περίπου στις 10.15 το πρωί οδηγούσα μηχανή στην περιοχή της Κηφισιάς στην οδό Γορτυνίας με κατεύθυνση προς την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Στρατηγού Δαγκλή είδα ξαφνικά ένα αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας το stop που υπάρχει στην πορεία του, χωρίς καθόλου να φρενάρει. Στη θέα του αυτοκινήτου προς αποφυγή σύγκρουσης πάτησα φρένο με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο της μοτοσικλέτας μου και να ανατραπώ με τη δεξιά μεριά στο οδόστρωμα», περιγράφει ο οδηγός της μηχανής.

Από την κατάθεσή του φαίνεται πως αναγνώρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητό του για να δει αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά ενημέρωσε ότι πρέπει να φύγει αμέσως. «Το μηχανάκι έπεσε στο δεξί μου πόδι με αποτέλεσμα να χτυπήσω. Το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός ήρθε σε εμένα λέγοντας “μπορώ να κάνω κάτι; Πρέπει να φύγω”. Του απαντώ ότι έχω χτυπήσει και πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο, μου απάντησε “εγώ πρέπει να φύγω”. Του ζήτησα τον αριθμό του και αναγνώρισα ότι ήταν ο κύριος Παπαντωνίου Γιάννος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ».

Στην επίμαχη μηχανή επέβαινε ένα ακόμη άτομο, το οποίο δεν τραυματίστηκε, αλλά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του οδηγού. «Στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Στρ. Δαγκλή είδαμε ένα αυτοκίνητο να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα παραβιάζοντας το stop που έχει στην πορεία του. Ο οδηγός φρέναρε για να αποφύγει τη σύγκρουση με αποτέλεσμα να ανατραπούμε στο οδόστρωμα», ανέφερε.

Στο σημείο βρέθηκε κι ένα ζευγάρι, που είδε το ατύχημα, αλλά υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός βγήκε προσεκτικά από το stop. «Τη στιγμή που πλησιάζαμε στη συμβολή της με την οδό Γορτυνίας, επί της οδού Δαγκλή με κατεύθυνση από νέα Ερυθραία προς Μαρούσι κινούνταν ένα αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποιήθηκε πριν το stop που υπάρχει στο σημείο. Στην εν λόγω διασταύρωση λόγω ενός κάδου ανακύκλωσης που βρίσκεται επί της οδού Γορτυνίας, η ορατότητα είναι περιορισμένη και για το λόγο αυτό ο οδηγός του οχήματος ξεκίνησε την πορεία του με χαμηλή ταχύτητα και προοδευτικά προκειμένου να ελέγξει και να περάσει. Ενώ ακινητοποιούσε εκ νέου το όχημα στη διασταύρωση, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα κινούνταν επί της οδού Γορτυνίας (…) και ξαφνικά φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Στρατηγού Δαγκλή ο οδηγός της πάτησε φρένο με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να εκτραπεί δεξιά και να ανατραπεί επί του οδοστρώματος», κατέθεσε η γυναίκα μάρτυρας, η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του οδηγού του αυτοκινήτου τον κ. Παπαντωνίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος επεσήμανε σχετικά με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ: «Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε, κατέβηκε και μίλησε για λίγο με τον οδηγό της μοτοσικλέτας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το όχημά του στο οποίο επιβιβάστηκε και έμεινε στον τόπο του ατυχήματος περίπου 20 λεπτά. Στην αρχή ο οδηγός της μοτοσικλέτας είπε ότι ήταν καλά και δεν είχε χτυπήσει και δεν ήθελε να καλέσουμε ασθενοφόρο. Στη συνέχεια τον προέτρεψα εγώ να πάει σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζω αν το άκουσε ο οδηγός του αυτοκινήτου ότι τελικώς θα ερχόταν ασθενοφόρο».

Πηγή: patrastimes.gr