Απίστευτο κι όμως αληθινό. Λίγες ώρες πριν επιβληθεί γενικό lockdown στη χώρα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από την “επέλαση” του κορονοϊού, κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν πάρτι στην παραλία της Αγίας Αγάθης στη Ρόδο

Δεκάδες άνθρωποι συνωστίζονταν για ώρα στην παραλία. Περίοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, έκπληκτοι το απόγευμα της Πέμπτης, είδαν να αποβιβάζονται από πούλμαν στην παραλία Αγίας Αγάθης, δεκάδες επιβάτες σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, όπου ήδη είχαν στηθεί από νωρίς τραπεζοκαθίσματα και εγκαταστάσεις με ηχεία και κονσόλες, σαν να μην ταλανίζεται η Ρόδος, η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος από τον κορονοϊό.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Αρχαγγέλου, προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης και μόλις οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων.

Ειδικότερα, συνέλαβαν έναν 66χρονο να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα) έχοντας αναπτύξει 5 τραπέζια και 20 τραπεζοκαθίσματα, καταλαμβάνοντας συνολικά 30 τετραγωνικά μέτρα του αιγιαλού, στερούμενος τις σχετικές άδειες και έναν 44χρον Ισραηλινό ο οποίος ήταν ο διοργανωτής του πάρτι στην παραλία Αγία Αγάθη με τη συμμετοχή 70 ατόμων (!) χωρίς να έχει φροντίσει για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης διάσωσης του κορωνοϊού σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, και χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάρτι έγινε για τη διασκέδαση των 70 τουριστών από το Ισραήλ και είχε προγραμματιστεί από μέρες, με επίσημο προσκεκλημένο μάλιστα έναν διάσημο DJ από το Ισραήλ ο οποίος ήρθε στη Ρόδο για το σκοπό αυτό.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί εντύπωση σύμφωνα μς το “dimokratiki.gr”, είναι πως παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν για τις συναθροίσεις, δεν πτοήθηκε κανείς από τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση οι οποίοι έστησαν κανονικά πάρτι στην παραλία για να διασκεδάσουν οι 70 Ισραηλινοί τουρίστες, αδιαφορώντας για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ αλλά και για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Αστυνομικός κατέθεσε εξάλλου ότι κατά την διάρκεια του πάρτι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου και το όριο των 50 ατόμων που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.

Στον χώρο γινόταν κατανάλωση αλκοόλ και κάποιοι εκ των συμμετεχόντων ήταν σε εμφανή κατάσταση μέθης ενώ στον χώρο μπροστά από τις ξαπλώστρες είχαν εγκατασταθεί ημικυκλικά ηχεία και ανάμεσα βρισκόταν μια μη εμπηγμένη μεταλλική εξέδρα 8 τετραγωνικών μέτρων όπου επάνω ήταν εγκατεστημένος ο εξοπλισμός του Dj και η μουσική έπαιζε σε πολύ μεγάλη ένταση.

Να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες, ο 66χρονος ημεδαπός και ο 44χρονος Ισραηλινός συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας που τους παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο για την 2α Ιουνίου 2021.

Πηγή: patrastimes.gr