Ένας ακόμα γιατρός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ιατρών – υγειονομικών που εργάζονται στο νοσοκομείο σε 10.

Να σημειωθεί πως χθες ένας  γιατρός από την πνευμονολογική κλινική είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Η καθημερινή σχεδόν καταγραφή κρουσμάτων στο Νοσοκομείο, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό, ενώ το σωματείο εργαζομένων ‘Ιπποκράτης’ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι » δεν βγήκε κανένας μα από όσους νόσησαν μέχρι σήμερα  σε καραντίνα. Αν αυτό είχε γίνει από τα πρώτα περιστατικά του κάθε χώρου, ίσως να μην είχαμε αυτήν την διασπορά και αυτόν τον προβληματισμό.
–         Δεν έγιναν αμέσως οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες απολυμάνσεις. Στα ΤΕΠ με καθυστέρηση και μάλιστα μετά την σχετική κατακραυγή. Στην Παθολογική καθόλου μετά το πρώτο κρούσμα, αλλά μετά από 8 περίπου ημέρες και μάλιστα μετά τον τριπλασιασμό τους. Μια απολύμανση χωρίς να κλείσει η κλινική, με παρόντες τους Εργαζόμενους και τους Ασθενείς, την στιγμή που στα Κ.Υ σε αντίστοιχες περιπτώσεις έκλεισαν επί 3ωρο.
–         Στο Κ.Υ Χαλανδρίτσας έγιναν τα τεστ με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση και αφού υπήρξε η δημοσιοποίηση του προβλήματος. Δεν τους ανακοίνωσε ποτέ κανένας τα σχετικά αποτελέσματα τα οποία έμαθαν μέσω του τύπου, της επικοινωνιακής πρακτικής ότι όλα πάνε καλά, ωστόσο κανένας δεν τους μίλησε ούτε για τα νέα τεστ που σαφώς έπρεπε να γίνουν μετά το νέο κρούσμα που παρουσιάστηκε. Αναπαύτηκαν οι αρμόδιοι στις δάφνες των πρώτων αρνητικών που δημοσιοποίησαν.
–         Και βέβαια προβληματισμοί υπάρχουν και για την Επιτροπή λοιμώξεων, όπου αντι της ομαλής λειτουργίας τους απέναντι στο πρόβλημα του κορονοϊού, ζητούμενο που ζητήσαμε την παρέμβαση της Διοίκησης, βλέπουμε τραγελαφικές καταστάσεις ποιος θα επιβάλλει ποιόν και ποιος θα εξοστρακίσει ποιον και με ποιόν τρόπο.
Μετά απ’ όλα αυτά εμείς οι Εργαζόμενοι που τα βιώνουμε όλα αυτά, τι να υποθέσουμε και πως να τους αντιμετωπίσουμε. Πώς και τι να πιστέψουμε ότι εφαρμόζεται σωστά.  Πώς θα ηρεμήσουν οι συνάδελφοί μας όταν βλέπουν μια σειρά οδηγιών να μην τους αγγίζουν κάν, λες και πως το ¨ΠΑΝ¨ της όλης υπόθεσης είναι οι μάσκες που δίνονται με το σταγονόμετρο και όλα τα ευτράπελα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα γύρω απ΄ αυτήν την ιστορία, που σαφώς δεν ήταν καθόλου τυχαία.»

Πηγή: patrastimes.gr