Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) ξεκινάει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά τη λειτουργία του το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Διοίκηση του Αθλητισμού.

Το θέμα αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΕΑΠ και του γενικού γραμματέα της ΕΟΕ κ. Μανώλη Κολυμπάδη.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης, επιθυμία της ΕΟΕ είναι, αφού συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα στις λεπτομέρειες του με την συνεργασία των δυο μερών, να παρουσιαστεί σε μια προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας της. Ακόμη στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η δυνατότητα χορηγίας του ΕΑΠ για παροχή υποτροφιών σε στελέχη της ΕΟΕ αλλά και των αθλητικών ομοσπονδιών – μελών της.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΟΕ εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για την ίδρυση του νέου προγράμματος Διοίκησης Αθλητισμού, κάτι που όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της για πολλές δεκαετίες αποτελεί πάγιο αίτημα του αθλητικού κινήματος της χώρας.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που προσφέρεται από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ περιλαμβάνει μία σειρά μαθημάτων όπως το μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ του αθλητισμού, τα οικονομικά του αθλητισμού, η συμπεριφορά των αθλητικών καταναλωτών, η διακυβέρνηση των αθλητικών οργανισμών, η διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων και η διεκδίκηση και η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων. Στα μαθήματα του θα διδάξουν διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Πηγή: patrastimes.gr