“Ψωμί – υγεία – παιδεία – ελευθερία, κανένας μόνος στην πανδημία! – Όλοι /Όλες στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία την Τρίτη 23/3 στις 17:00 στην Πλ. Γεωργίου!”,αναφέρει το κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας για συμμετοχή των δημοτών.

“Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η κοινωνία βρίσκεται στη δίνη που προκαλεί η χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου  για την αντιμετώπισή της.  Έχουν αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ και μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς οργανωμένα τεστ και ιχνηλάτηση. Ο εμβολιασμός καθυστερεί τραγικά λόγω της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και του “εθνικισμού των εμβολίων” που βασιλεύει στην ΕΕ. Την ίδια ώρα ο κορονοϊός σαρώνει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη δουλειά, στο λεωφορείο, στα μικρά διαμερίσματα, στα στρατόπεδα, τα γηροκομεία, τις δομές των προσφύγων.

Ας τελειώνουμε με αυτό το ανεκδιήγητο παραμύθι των «μέτρων προστασίας».

Κεφάλαιο και κυβέρνηση  από την αρχή της πανδημίας πήραν μέτρα αντιμετώπισής της που χειροτερεύουν, αντί να καλυτερεύουν την κατάσταση, ακολουθώντας μια εγκληματική πολιτική. 

Άφησαν τους χώρους δουλειάς απροστάτευτους, καθώς όχι μόνο δεν πήραν και δεν έλεγξαν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά άφησαν την εργοδοσία να αλωνίζει, κρύβοντας τα κρούσματα, ακόμα και τα αποτελέσματα των tests, όπως έχουν καταγγείλει δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα!

Άφησαν ίδια την κατάσταση στις συγκοινωνίες. Έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τον κίνδυνο μια ολόκληρη γενιά να σπρωχτεί στην αμορφωσιά, ενώ αντί να δώσουν λεφτά για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια, δίνουν 30 εκατ. ευρώ για να τα γεμίσουν αστυνομία! Τους νοιάζει μόνο να ανοίξουν τις πύλες των ιδρυμάτων στην καπιταλιστική κερδοφορία και να τις αμπαρώσουν για τα πληττόμενα ταξικά κομμάτια της νεολαίας !

Δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο για να ενισχύσουν την δημόσια υγεία, δεν έκαναν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρά μόνο φρόντισαν να δωρίσουν δεκάδες εκατομμύρια στους κλινικάρχες.

Με τρόπο αδίσταχτο και κυνικό φροντίζουν να «αξιοποιήσουν» την πανδημία για να περάσουν τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την εκπαίδευση, αλλά βρήκαν μπροστά της χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τα απανωτά λοκντάουν δεν προστατεύουν την εργαζόμενη πλειοψηφία από τον κορονοϊό, αλλά την αντιλαϊκή πολιτική από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Επιχειρούν να βάλουν τη νεολαία στο γύψο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες, πνίγοντας τη νέα γενιά με τις απαγορεύσεις και τη μιζέρια του σπίτι-δουλειά.

Φορτώνουν στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων το κόστος της διπλής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, διαγράφουν το μέλλον της νεολαίας. Η Ε.Ε. απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών αλλά και στο εσωτερικό η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνη σε αυτή την καταστροφική επιλογή: Έχει μαζί της τα μεγάλα συμφέροντα, τα ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά και το επίσημο πολιτικό σύστημα, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ- Βελόπουλο.

Ο λαός, πρέπει να μην ανεχτεί άλλο αυτή την αθλιότητα!

Δε θα προσκυνήσουμε, δε θα δεχτούμε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν! Έχουμε δικαίωμα σε μόρφωση δουλεία και  ελευθερίες  έχουμε   δικαίωμα στη βόλτα, στην κοινωνική επαφή, στην εκπαίδευση, στη δουλειά σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σε ασφαλή ΜΜΜ, σε ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας και θα τα διεκδικήσουμε! Με ανυποχώρητους μαζικούς ανατρεπτικούς αγώνες , κόντρα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις, με τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Αυτή η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κυβερνητική πολιτική πρέπει και θα ανατραπεί από την εργατική τάξη και το μαζικό κίνημα!

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, παλεύουμε αγωνιζόμαστε για:

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείαςκαι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείαςκαι υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μονιμοποίηση συμβασιούχων, μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, εξοπλισμός και όχι χαριστικές συμβάσεις στο κεφάλαιο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Δωρεάνιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες. Μαζικά δωρεάν τεστ – ιχνηλάτηση – ιατρική και κοινωνική στήριξη των θετικών στον κορονοϊό.  Μέτρα προστασίας της εργασίας, έλεγχοι στους χώρους δουλειάς
  • Αυξήσεις στους μισθούς.Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία. Όχι στην υπερεκμετάλλευση με την ελαστική απασχόληση και την τηλεργασία. Στήριξη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των άνεργων, των συνταξιούχων
  • Να αρθεί τώρα το τυφλό λοκ ντάουν.Να καταργηθούν τα πρόστιμα. Να απαλλαγούν από τις διώξεις και τα πρόστιμα όλοι οι συλληφθέντες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να καταργηθεί ο νόμος Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις.
  • Ενίσχυσητων κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων-περιφερειών καταρχήν με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τα αναγκαία κονδύλια
  • Δημόσιες, ασφαλείς, δωρεάν αστικές συγκοινωνίες
  • Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Έξω η αστυνομία και οι ασφαλίτες  από τις σχολές. Να αποκατασταθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.
  • Να ανοίξουντα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Να πάνε σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς.
  • Άσυλο, στέγη, χαρτιάγια πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων.

Την πανδημία και την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.

Όλοι – Όλες  στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία την Τρίτη  23/3 στις 17:00 στην Πλ. Γεωργίου!

Πηγή: patrastimes.gr