Πολύ πιο ενισχυμένος σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα θα είναι ο νέος φράχτης που κατασκευάζεται κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου προκειμένου να αποτρέψει την παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών από τη γειτονική Τουρκία όπως είχε επιχειρηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το νέο τείχος που υψώνεται θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα γαλβανισμένου χάλυβα ύψους 5 μέτρων, με κατακόρυφες δικούς. Στο πάνω μέρος του θα υπάρχει λαμαρίνα πάχους πέντε χιλιοστών με αντιαναρριχητική λειτουργία ώστε να μην μπορεί κανείς να τον περάσει.

Όλα αυτά θα εδράζονται σε πασσάλους που θα βρίσκονται σε βάθος 6 μέτρων στο έδαφος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του φράχτη θα είναι τέτοιος, που θα λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό έργο. Η παράδοσή του θα γίνει εντός 8 μηνών, δηλαδή το πολύ μέχρι τον επόμενο Απρίλιο και αναμένεται να στοιχίσει γύρω στα 63 εκατομμύρια ευρώ (62,9 εκ. για την ακρίβεια).

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στα στοιχεία που προσκόμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Αυγούστου φέτος, απετράπη η παράνομη είσοδος από την περιοχή του Έβρου, συνολικά 61.508 ατόμων. Παράλληλα επεσήμανε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού λαμβάνει αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων, με τμήματα ενεργών Μονάδων του Στρατού Ξηράς και τη χρήση πολλαπλών ηλεκτρονικών μέσων (ηλεκτροοπτικών αισθητήρων, ραδιοεντοπιστών κ.λπ.), καθώς και πτητικών μέσων.

Επίσης, εγκαθιστά συνεχώς και σε μεγαλύτερη έκταση, βελτιούμενα εμπόδια, τα οποία αποσκοπούν στην καθολική αποτροπή παρανόμων εισόδων μεταναστών εντός ελληνικού εδάφους, διεξάγει μικτές περιπολίες με την ΕΛΑΣ και διαθέτει προσωπικό στο ενιαίο κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων, όπου υλοποιείται συντονισμός των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων.

Πηγή: patrastimes.gr