“Από την δεκαετία του ’70, δημιουργήθηκε μια νέα κουλτούρα άθλησης και διασκέδασης της νέας γενιάς,  να αλωνίζουν με τα σκέιτ τους. Με την πάροδο των χρόνων όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με το  skateboard”, όπως τονίζει σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πάτρας ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Νίκος Νικολόπουλος.

“Πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει, στην κατασκευή υπαίθριων εγκαταστάσεων πίστας skate, δίνοντας τη δυνατότητα με ασφάλεια στα παιδιά να το χαρούν.

Δυστυχώς για την Πάτρα, παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός παιδιών καθημερινά ασχολείται δεν υπάρχει ασφαλής πίστα, παρόλο που χαρακτηρίζεται ως εναλλακτικό άθλημα πόλης ή δράσης και περιλαμβάνεται στο αθλητικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με αφορμή τόσο δημοσιογραφικής ανάδειξης του προβλήματος και τους κινδύνους ατυχήματος που μπορεί να υπάρξουν, όσο και ότι περιλαμβάνεται στο Δημοτικό μας πρόγραμμα, καταθέσαμε την παρακάτω ερώτηση προτροπή προς την Δημοτική Αρχή Πελετίδη.

Κρούοντας παράλληλα την καμπάνα των ευθυνών, ώστε να μην βρεθούμε μάρτυρες κάποιου ατυχήματος στους δρόμους της Πάτρας, όπως αντίστοιχα θρήνησε το 2018 η Θεσσαλονίκη.

Ελπίζουμε να υλοποιήσει πρωτοβουλίες που δεκάδες άλλοι δήμοι ανά την Επικράτεια έχουν πράξη, με τη δημιουργία υπαίθριας πίστας  skateboard σε 1η φάση, σε νότιο Πάρκο και Πλατανόδασος.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να λειτουργήσει  ως αφετηρία για τη διάδοσή του και την προσέλκυση διοργανώσεων και Αθλητικού Τουρισμού για τον Δήμο και την ανάδειξη της Πάτρας ως Πρωτεύουσα του Εναλλακτικού Αθλητισμού.

Κύριε Δήμαρχε,

Την Πέμπτη 13/5/2021 σε ηλεκτρονική δημοσιογραφική σελίδα αναρτήθηκε βίντεο,  στο οποίο νεαρά παιδιά του Δήμου μας μετέτρεψαν ως πίστα  skateboard πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Δυστυχώς, παρόλο που ο Δήμος έχει τους χώρους να δημιουργήσει ασφαλή υπαίθρια πίστα skate, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά που επιδίδονται στην αγαπημένη τους αυτή δραστηριότητα, να αθλούνται με ασφάλεια δεν υπάρχει.

Ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα, στις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία σε υπαίθριας πίστας skateboard στο Νότιο Πάρκο και στο υποδιαμόρφωση πάρκο στο Πλατανόδασος.

Το οφείλουμε στην νέα γενιά στην πόλη μας, πολύ περισσότερο να μην βρεθούμε σε κάποιο δυσάρεστο γεγονός ατυχήματος.”

Πηγή: patrastimes.gr