Με αφορμή της αντιπαράθεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΤΡΑ», για τη μείωση κατά 30% στα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, σε παιδιά που οι γονείς τους είναι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

“Αναμένουμε με ανυπομονησία την δημόσια απάντηση, είτε του εξαφανισμένου Δημάρχου είτε του προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού, στα ερωτήματα που τους έχουμε θέσει και αδυνατούν να μας αντιπαρατεθούν.

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακολουθούμε την αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΚΟΔΗΠ κ. Τουλγαρίδη Θεόδωρου, με τον συνάδελφο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κ. Σβόλη Κωνσταντίνου, με αφορμή πρότασης του κ. Σβόλη, για μείωση των τροφείων στους Υγειονομικούς που έχουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Σταθμούς.

Επειδή βλέπουμε ότι επιλεκτικά απαντάτε σε ερωτήματα ή προτάσεις που σας καταθέτουν Δημοτικές Παρατάξεις, μας δίνεται η ευκαιρία να προκαλέσουμε τον κ. Τουλγαρίδη να τοποθετηθεί δημόσια, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα των τροφείων, όσο και την αναλγησία που τον διακατέχει στο μεγάλο ζήτημα των αστέγων.

Στις ερωτήσεις που κατέθεσε η παράταξή μας «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» το προηγούμενο διάστημα, για τους αστέγους που βρίσκονται στο Δήμο Πατρέων, ο κύριος πρόεδρος επέλεξε το δρόμο της ΜΟΥΓΓΑΣ.

Άλλωστε τι θα μπορούσε να πει. Άπονη η καρδιά του καρδιολόγου κομμουνιστή στα προβλήματα των απόρων στο Δήμο.

Όσον αφορά της πρότασης που κατατέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», θεωρούμε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση διότι, καλές οι Μουσικές Παραστάσεις στα προαύλια των Νοσοκομείων παρουσία του Δημάρχου.

Καλά τα ωραία κούφια λόγια της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, για  εκτίμηση της πόλης μας στους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού και ότι χάρη στην αυταπάρνησή τους, «κρατιέται» το σύστημα υγείας «όρθιο».

Καλές οι καταδικαστικές ανακοινώσεις προς την Κυβέρνηση και την απαίτηση για προσλήψεις. Αλλά στο δια ταύτα της αναγνώρισης των εργαζομένων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα τι;

Τίποτα.  Ο Δήμος Πατρέων στο γνωστό δρόμο της εξαπάτησης.

Δεν παραδειγματίστηκε από άλλους Δήμους που προσέφεραν Δωρεάν διακοπές σε νησιά το καλοκαίρι του 2020, για το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην πρώτη γραμμή στην Πανδημία.

Δεν ακολούθησαν ανάλογες πρωτοβουλίες ιδιωτικών εταιρειών, όπως της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου που παρέχει δωρεάν διελεύσεις για εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Πάτρας και διαμένων στην Αιτωλοακαρνανία.

Της εταιρείας AVIN που χορήγησε κάρτες καυσίμων για τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία ή την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Μινωϊκές Γραμμές» που αποφάσισε να δώσει έκπτωση 50% στις μετακινήσεις των υγειονομικών μέχρι στις 31/12/2021.

Όλοι αναγνωρίζουμε την καθημερινή μάχη που δίνουν οι Υγειονομικοί, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης κρίσης του covid-19. Εκτός από τους ενοίκους της Μαιζώνος.

Κύριε Δήμαρχε,

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα ήθελα να με ενημερώσετε για:

Ø Τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και οι γονείς τους ή ο ένας εργάζεται σε δομή υγείας.

Ø Το συνολικό ποσό μείωσης που θα προέκυπτε στον Οργανισμό, εάν στα τροφεία των παιδιών εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, υιοθετούσατε την πρόταση του κ. Σβόλη για μείωση κατά 30%.

Τέλος επειδή κατά καιρούς επικαλείστε την έμμεση αδυναμία σας, να διαχειριστείτε δομές που περιήλθαν στο Δήμο από το κράτος, χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα σας προτείναμε να εξετάσετε την παραχώρησή τους στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα που σας ταλανίζει.”

Πηγή: patrastimes.gr