Το τεράστιο και κρίσιμης σημασίας για τις παράκτιες περιοχές της πόλης, ζήτημα της διάβρωσης των ακτών και καταστροφής των παραλιακών δρόμων, θέτει ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον Δήμαρχο της Πάτρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, χαρακτηρίζει «μονοπάτια θανάτου» τους παραλιακούς δρόμους της Πάτρας και αναφερόμενος σε δηλώσεις του Διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας, κ. Π. Κακούνη, σημειώνει ότι η αποκατάσταση των δρόμων προϋποθέτει ένα μεγάλο αντιδιαβρωτικό έργο σοβαρής μορφής που θα στηρίζεται σε τεχνική μελέτη, ώστε να ζητηθεί η παραχώρηση του χώρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κακούνη:  «Αν πάμε να επιδιορθώσουμε τον ασφαλτοτάπητα, πολύ σύντομα θα το βρούμε μπροστά μας. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα…» Μάλιστα προσθέτει και εξηγεί ότι «…δεν εξετάζει η Κτηματική τις μελέτες. Απλά τις διαβιβάζει για να ληφθούν οι αναγκαίες γνωμοδοτήσεις και να δοθεί η άδεια για την παραχώρηση του χώρου που πρέπει να γίνουν οι παρεμβάσεις».

Ωστόσο, το πιο συγκλονιστικό εξ όσων είπε ο Διευθυντής της Κτηματικής είναι ότι έχουν γίνει τρεις συσκέψεις στον Δήμο από τις οποίες προέκυψε πως ο Δήμος δεν έχει συντάξει καμία μελέτη!

Για τους λόγους αυτούς, ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει ευθέως τον Δήμαρχο εάν υπάρχουν μελέτες για τη διάβρωση των παραλιακών οδών, συνολικού μήκους 35 χλμ και εάν όχι, γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί. «Ο νόμος 4607/2019 ορίζει ότι ο Δήμος που θα εκτελέσει τις εργασίες, ακόμα και στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, υποχρεούται να ζητήσει την νομιμοποίηση τους, καθώς διαφορετικά θεωρούνται ότι έγιναν αυθαίρετες εργασίες οδοποιίας, ακόμα και αν πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης παλαιών παραλιακών δρόμων» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας».

IMG_0475IMG_0473 (1)IMG_0474

Επίσης, σημειώνει ότι ο χρόνος για την νομιμοποίηση εκπνέει τον Απρίλιο του 2021 και ρωτάει εάν έχουν ξεκινήσει η διαδικασίες, αλλά και τι απαντάει στα λεγόμενα του κ. Κακούνη, ο οποίος φέρεται να προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και στο τελευταίο έγγραφό του ζήτησε από το Δήμο να ορίσει μια επιτροπή με τη συμμετοχή τεχνικών και εκπροσώπους του Λιμεναρχείου, της Κτηματικής και της Τροχαίας, που θα αναλάβει να καταγράψει τα επικίνδυνα σημεία για να γίνει μια προσωρινή αποκατάσταση.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει εάν αληθεύει πως η Κτηματική, ενώ εδώ και πολλούς μήνες έχει ζητήσει στοιχεία για τις ιδιοκτησίες οικημάτων στον αιγιαλό, από το Πράσινο Λιμανάκι προς Ψαθόπυργο, οι υπηρεσίες του Δήμου  – με εντολή Δημάρχου – δεν απαντούν, γιατί είναι και ο ίδιος ένας εκ των ιδιοκτητών.

Πηγή: patrastimes.gr