Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τα προγράμματα αθλητισμού της Γ.Γ.Α.

Η ανακοίνωση:

“Είναι γνωστό ότι ο λαϊκός αθλητισμός αποτελεί ανάχωμα, στα πολλαπλά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά ως κοινωνία και διέξοδος για μια ποιοτικά καλύτερη ζωή.

Με αφορμή της επιστολής του Δημάρχου κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση.

Ελπίζω ο καθ’ όλα καλός συνομιλητής των Υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και απερχόμενος Δήμαρχος, να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν, καθώς επίσης και να μην στερήσει το δικαίωμα για άθληση στους πολίτες και δημότες της Πάτρας.

Διότι όπως και επικαλείται στην επιστολή του, ο Δήμος Πατρέων, χωρίς να λαμβάνει καμία οικονομική ενίσχυση, υλοποιεί αθλητικά προγράμματα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού.

Εκτός και αν η απόφαση της Γ.Γ.Α. αποτελεί το πρόσχημα, ώστε ο Δήμος Πατρέων να καταργήσει τα Προγράμματα Λαϊκού Αθλητισμού προς όφελος των ιδιωτικών Γυμναστηρίων.

Άλλωστε και κατά το παρελθόν στελέχη του, ήταν αντίστοιχα ιδιοκτήτες οικογενειακών επιχειρήσεων Γυμναστηρίων.

Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή την από 25/8/2021 επιστολή σας προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα ήθελα, να διατυπώσω τις παρατηρήσεις μου, καθώς επίσης και να θέσω ερωτήματα τα οποία οφείλετε να απαντήσετε.

Καταρχήν ως πολιτικός και αυτοδιοικητικός παράγοντας δεν συμφωνώ για την συγκεκριμένη απόφαση.

Άλλωστε γνωρίζουν οι πάντες, τις διαφωνίες μου με την Κυβερνητική Πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως εκ’ τούτου αναζητήστε τυχόν υπερασπιστές σε άλλα πρόσωπα, αλλά και στην δική σας κατά καιρούς στάση.

Στα ερωτήματα που σας θέτω και τα οποία πηγάζουν από την επιστολής σας, είναι ότι οι οικονομικές δαπάνες των προγραμμάτων Άθλησης που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, καλύπτονται τόσο από τους συμμετέχοντες ανταποδοτικά, όσο και από ιδίους πόρους του Δήμου.

Δηλαδή ισχυρίζεστε δημόσια ότι δεν επιχορηγούνται από την Γ.Γ.Α.

Είναι αλήθεια αυτό ή όχι;

Εάν δεν επιχορηγείται ο Δήμος Πατρέων από την Γ.Γ.Α., όπως ανέφερα επικαλείστε στην επιστολή σας, τότε γιατί δεν συνεχίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα άθλησης και για την επόμενη χρονιά;

Μήπως αποτελεί τελικά πρόσχημα για την κατάργησή του από την σημερινή Δημοτική Αρχή, στερώντας στους δημότες και κατοίκους το δικαίωμα για άθληση;

Εάν επιχορηγεί η Γ.Γ.Α. διαχρονικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Δήμο, σας καλώ να με ενημερώσετε στα εξής:

  •  Επί θητείας σας, δηλαδή από το 2014 μέχρι σήμερα, αναλυτικά ανά έτος των χρηματικών ποσών που έχει επιχορηγηθεί ο Δήμος Πατρέων από την Γ.Γ.Α., για το Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ);
  • Τα αντίστοιχα ποσά ανά έτος που κατέβαλε ο Δήμος από ιδίους πόρους;
  • Τα ποσά ανά έτος που εισέπραξε ανταποδοτικά ο Δήμος από τους συμμετέχοντες στα προγράμματα;
  • Τον αριθμό ανά έτος καθηγητών Φ.Α. που συμμετείχαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων;
  • Τον αριθμό ανά έτος συμπολιτών μας – δημοτών, που συμμετείχαν;
  • Ποιο ήταν το μηνιαίο κόστος αναλογικά, ανά συμμετέχοντα, στο πρόγραμμα καθ’ έτος;

Ελπίζω, τόσο να δώσετε τις απαιτούμενες απαντήσεις δημόσια, αποβάλλοντας την Ένοχη Σιωπή που σας διακρίνει στα δύσκολα, όσο και να προχωρήσετε στην υλοποίηση του προγράμματος άθλησης και το 2021-2022, ανεξαρτήτως των αποφάσεων της Γ.Γ.Α.

Γιατί ο Αθλητισμός αποτελεί Λαϊκή Ανάγκη και διέξοδο των πολιτών, στην μίζερη καθημερινότητα που βιώνουμε.”

Πηγή: patrastimes.gr