“Οι δικαιολογίες και τα ψέματα δεν καλύπτουν την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη και στην ανακύκλωση”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Νίκος Νικολόποιυλος, προσθέτοντας:

«Σε ένα τοίχο στην Αθήνα είναι γραμμένο με σπρέι, «Ρε μωρό μου άσε τις δικαιολογίες και μπες στο κυρίως ψέμα».

Με το παραπάνω graffiti θα μπορούσα να απαντήσουμε στο σημερινό άρθρο του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων  κ. Νίκου Ασπράγκαθου.

Σε μια προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες για τα χαμηλά ποσοστά Ανακύκλωσης στην Πάτρα, στην  Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ. Α.Ε.) και τις κυβερνήσεις, αποκρύπτοντας ότι μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, παρόλο που βρίσκεται στον Δήμο πάνω από έξι χρόνια, δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα στον τομέα αυτό.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», προκαλώ τον Δήμαρχό όπως ορίσει άμεσα, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό και αποκλειστικό θέμα , τον σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος, στον τομέα της Ανακύκλωσης.

Πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή η παραπάνω πρότασή μου από την Δημοτική Αρχή και να μην αποφύγει για ακόμη φορά, τον ουσιαστικό διάλογο για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015, όπου προέβλεπε αύξηση στην ανακύκλωση το 2020 στο 50%, αλλά και στον τομέα αυτό τα στοιχεία καταδεικνύουν την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.”

Πηγή: patrastimes.gr