Έδειξε το τεστ για να λάβει πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Ψευδές θετικό self test, προσκόμισε μία νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, όπου εργάζεται, ώστε να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

 Έγινε όμως αντιληπτή από την υπηρεσία της, η διοίκηση του νοσοκομείου έδρασε αστραπιαία και αμέσως η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, που αποκάλυψε το περιστατικό στο “Ράδιο Κρήτη”, διέταξε ΕΔΕ.

Όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, η νοσηλεύτρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της απόφασης για αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί,έως τις 31 Αυγούστου έχουν προθεσμία οι επαγγελματίες του κλάδου στα δημόσια νοσοκομεία, να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Η κ. Μπορμπουδάκη, μιλώντας για τον σχεδιασμό, αναφορικά με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πιέζεται αφόρητα, επισήμανε ότι αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί από κέντρα υγείας της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, για παράδειγμα από το ΚΥ Καστελίου, θα μεταφερθούν προσωρινά στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, για να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό.

Σημείωσε ακόμα ότι οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, σε αυτή τη φάση, έχουν να κάνουν και με τις άδειες του προσωπικού, ωστόσο, πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των δομών.

Πηγή: patrastimes.gr