«Είχαμε προειδοποιήσει από την έναρξη της τουριστικής περιόδου ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός» επισημαίνει η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε σχετική της ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει πως «όταν ο ΠΟΥ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ταχεία επικράτηση της μετάλλαξης Delta ο κ. Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη εξέπεμπαν αντιφατικά μηνύματα, καταστροφικά και για την δημόσια Υγεία και για την πορεία του τουρισμού.

«Την ώρα που η χώρα ”κοκκινίζει” και πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται ένα βήμα πριν από επιβολή lockdown, τι έχει να πει στο κόσμο του τουρισμού που περιμένει με αγωνία να σώσει τη χρονιά και να επιβιώσει;» διερωτάται η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας: «Αλήθεια, τι εννοούσε ο κ. Θεοχάρης όταν δήλωνε ότι ‘η θωράκιση της Ελλάδας απέναντι στη μετάλλαξη Delta θα γίνει η καλύτερη διαφήμισή της’; Ποια μέτρα έλαβε για να την θωρακίσει; Κανένα».

Όπως επισημαίνει η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφερόμενη στην κυβέρνηση «δεν θωράκισε τις δομές των τουριστικών προορισμών, δεν μερίμνησε για δωρεάν τεστ, ενώ απέτυχε στην εμβολιαστική στρατηγική».

«Ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας δεν έχει ανάγκη από υπερφίαλες δηλώσεις, δεν φέρνουν αυτές κρατήσεις και έσοδα. Ο τουρισμός στην κρίση απαιτεί ρεαλισμό, σωστά και έγκαιρα μέτρα» είπε ζητώντας «υγειονομική ενίσχυση και όχι κλείσιμο νοσοκομείων, εκτεταμένο testing, επιτάχυνση εμβολιασμών» αλλά και να «ληφθούν επιτέλους μέτρα άμεσης ρευστότητας για τη διάσωση των επιχειρήσεων.»

Πηγή: patrastimes.gr