Η καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης “Μπορούμε” Στάθη Καννή, για την ανάθεση του έργου ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016» προϋπολογισμού 1.4 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρίες από την Αθήνα, τη Χαλκίδα και τον Πειραιά, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Από την περασμένη Παρασκευή η Εισαγγελέας Ηλείας διέταξε προκαταρκτική εξέταση επί των καταγγελιών, η οποία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Πολύκεντρο και πήραν αντίγραφα δεδομένων από το ηλεκτρονικό αρχείο του δήμου.

Αρχικά η έφοδος των αστυνομικών της Ασφάλειας έγινε στο Πολύκεντρο όπου ελήφθησαν αντίγραφα του ηλεκτρονικού αρχείου από τους υπολογιστές του δήμου. Η συνέχεια δόθηκε στο Λάτσειο και στο γραφείο δημάρχου όπου ανάλογα οι αστυνομικοί πήραν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο κ. Καννής είχε καταγγείλει αλλοίωση ή νόθευση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του δήμου που αφορούν σε έγγραφα για τη συγκεκριμένη εργολαβία.

Η διερεύνηση των δεδομένων θεωρείται βέβαιο πως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και ίσως χρειαστούν μήνες για την πλήρη έρευνα των αρχείων.

Πηγή: patrastimes.gr