Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας περιόδου στο ΝΒΑ ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη (1/12) με τις προπονήσεις και αργότερα τα φιλικά των ομάδων, ενώ στις 22/12 είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ της σεζόν 2020/2021.

Η Λίγκα έχει φροντίσει να ενημερώσει όλους του συλλόγους με επίσημο έγγραφο για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρηθεί… ευλαβικά σε όλη της διάρκεια του πρωταθλήματος, μέσα στο οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού που τυχόν θα προκύψουν στις ομάδες.
Το Σαββατοκύριακο (28-29/11) ξεκίνησαν τα καθημερινά τεστ ενόψει των προπονητικών καμπ που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Έως και την Δευτέρα οι προπονήσεις θα είναι εθελοντικές, ενώ θα ακολουθήσουν υποχρεωτικές ατομικές προπονήσεις από την Τρίτη έως το Σάββατο. Οι υποχρεωτικές ομαδικές προπονήσεις είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 6-10 Δεκεμβρίου, ενώ το διάστημα 11-19/12 θα διεξαχθούν τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Κάποιες από τις βασικές διατάξεις στο έγγραφο που στάλθηκε στις ομάδες είναι οι εξής:

– Η εμφάνιση ανεξάρτητων κρουσμάτων (δεν έχουν εξαπλωθεί μεταξύ των παικτών ή του προσωπικού) ή ένας μικρός ή «αναμενόμενος αριθμός» κρουσμάτων κορωνοϊού δεν θα απαιτήσει απόφαση διακοπής ή ματαίωσης της σεζόν.

– Όποιος βρεθεί θετικός, έχει δύο… διαδρομές για να επιστρέψει στη δουλειά: να περάσουν 10 ημέρες ή περισσότερες μετά το πρώτο θετικό τεστ ή από την έναρξη των συμπτωμάτων ή να βρεθεί δύο φορές αρνητικός σε ελέγχους, στους οποίους θα υποβληθεί με απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών μέσω τεστ PCR.

– Κάθε παίκτης που θα βρεθεί θετικός, ακόμη κι αν είναι ασυμπτωματικός, πρέπει να περιμένει για 10 ημέρες και στη συνέχεια να παρακολουθείται σε ατομικές προπονήσεις για επιπλέον δύο ημέρες.

– Δεν αναφέρονται κριτήρια για το τι μπορεί να ωθήσει το ΝΒΑ να αναστείλει τη σεζόν.

– Οι αποστολές των ομάδων για τα ταξίδια περιορίζονται σε 45 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 17 παικτών, καθώς θα… γυρίσουν όλη τη χώρα για να δίνουν εντός κι εκτός έδρας αγώνες στα γήπεδα του NBA.

– Όπως και στη «φούσκα» του Ορλάντο, θα είναι διαθέσιμη μια ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά πιθανών παραβιάσεων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Πηγή: patrastimes.gr