Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Ε.Π.Π.), τη «θερμοκοιτίδα» των νέων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, επισκέφθηκε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής.

Ο Αχαιός βουλευτής, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ε.Π.Π., αλλά παράλληλα και για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στις εταιρείες που στεγάζονται εκεί και δραστηριοποιούνται στον τομέα των τεχνολογιών ενέργειας, της πληροφορικής, της μικροηλεκτρονικής, των υλικών, της αεροναυτικής και των κατασκευών, των φαρμάκων, της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας.

Φωτεινό παράδειγμα του βατήρα που προσφέρει το Ε.Π.Π. σαν Τεχνολογικός Φορέας καινοτομίας και στήριξης νέων ιδεών, αποτελεί η «Think Silicon»: Μια μικρή εταιρεία με 20 άτομα προσωπικό και κύκλο εργασιών που υπό «κανονικές συνθήκες» σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογούσαν την εξαγορά της έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Κι όμως: Η εταιρεία, με έδρα το Επιστημονικό Πάρκο στο Ρίον, εξαγοράστηκε από NBGτο μεγαθήριο της «Applied Materials», έναν αμερικανικό κολοσσό με κεφαλαιοποίηση 46 δισ. δολάρια και ετήσια έσοδα της τάξης των 17 δισ. δολαρίων, τοποθετώντας έτσι την Ελλάδα στην ομάδα των χωρών υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των ημιαγωγών!

Σε δηλώσεις του, μετά τον κύκλο των επαφών του ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, τόνισε:

«Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, αποτελεί την κοιτίδα πολλών καινοτόμων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο κυοφορίας και ανάδειξης της επιστημονικής γνώσης αλλά και εξαγωγής της υψηλής αξίας εγχώριας επιχειρηματικότητας, στο εξωτερικό.».

Πηγή: patrastimes.gr