Την πεποίθησή του πως η μάστιγα του κορωνοϊού θα απασχολεί τον πλανήτη μέχρι και το 2022 εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Το τέλος του κορωνοϊού, στην καλύτερη περίπτωση, είναι πιθανώς το 2022. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 2021, θα πρέπει να μπορούμε να μειώσουμε τους αριθμούς αν ακολουθήσουμε την παγκόσμια προσέγγιση», είπε ο Γκέιτς και συνέχισε: «Ευτυχώς, υπάρχει η τεχνολογία εμβολίων, προέκυψε η χρηματοδότηση, οι εταιρείες έβαλαν τους καλύτερους ανθρώπους τους και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η πανδημία δεν θα διαρκέσει επ’ αόριστον».

Ο Γκέιτς δήλωσε είπε ότι στις ΗΠΑ η καθημερινότητα των πολιτών θα έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Και αυτό γιατί στα εμβόλια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Αρχές της χώρας θα εγκρίνουν εμβόλιο για δημόσια χρήση στις αρχές του 2021.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο Fox News, ο πατέρας της Microsoft εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που οι ΗΠΑ προσέγγισαν την πανδημία, ενώ χαρακτήρισε «εξοργιστικό» το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν να λάβουν τις απαντήσεις για τα τεστ κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες.

«Δυστυχώς κάναμε πολύ κακή δουλειά, και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει συγκρίνοντας τους αριθμούς με εκείνους από ασιατικές χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Αυστραλία».

Επιπλέον, ο Γκέιτς σημείωσε ότι ο τρόπος διεξαγωγής των τεστ στην αρχή της πανδημίας αλλά ακόμη και σήμερα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού στις ΗΠΑ.

«Αυτό που έγινε ήταν ότι 40.000 άνθρωποι ήρθαν από την Κίνα διότι δεν είχαμε απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών από εκεί. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό το χάος. Και δεν είχαμε την ικανότητα να υποβάλουμε σε τεστ ή να θέσουμε σε καραντίνα αυτούς τους ανθρώπους, έτσι σπείραμε την ασθένεια εδώ», τόνισε ο Γκέιτς.
Πίσω από την πανδημία;
Δεκάδες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν γεννηθεί με την επέλαση του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Κάποιες από αυτές εμπλέκουν και τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς. Τι απαντάει όμως ο ίδιος σε αυτές;.

Σύμφωνα με τις New York Times, 16.000 αναρτήσεις στο facebook συνδέουν τον Μπιλ Γκέιτς με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι περισσότερες από αυτές τον φέρουν να την προκάλεσε για να πουλήσει εμβόλια μέσα από το ίδρυμά του.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την «πέραση» που έχουν οι θεωρίες συνωμοσίας στον κόσμο και ιδίως στους χρήστες των κοινωνικών μέσων σχολίασε μιλώντας πριν λίγους μήνες στο CNNi:

«Ο συνδυασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μεταδίδουν όπου σκανδαλιστικές θεωρίες συνωμοσίας και του να έχεις μια πανδημία όπου οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι και χρειάζονται μία απλή απάντηση, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι όπως εγώ να γινόμαστε στόχος.

Το ίδρυμά μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει εμβόλια και να σώσει ζωές. Επομένως, αυτό αντιστρέφεται λέγοντας ότι κερδίζει χρήματα.

Τουλάχιστον αυτό είναι αλήθεια, έχουμε σχέση με το εμβόλιο αλλά αυτή η σχέση είναι αντεστραμμένη.

Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να μην επιφέρει διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο. Ελπίζω ότι από όλη αυτή τη συζήτηση για το εμβόλιο και τις καινοτομίες, θα φέρει οφέλη από αυτό. Ο ιδιωτικός τομέας τα καταφέρνει υπέροχα και αυτά είναι πολύ καλά νέα, τα καταφέρνουμε. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν. Εκείνοι που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και πιστεύω ότι όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα καταλαγιάσουν».

«Ο συνδυασμός κοινωνικά μέσα και πανδημία είναι ένας κακός συνδυασμός. Ποιος είναι ο κακός εδώ; Και πολλά συνδέονται με την πολιτική, εδώ στις ΗΠΑ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Πιστεύω πολύ στην ανάδειξη της αλήθειας. Δεν είναι το ίδιο ερεθιστικό να λες ότι κάποιος είναι αθώος, δεν το προωθείς σε τόσο πολλούς ανθρώπους όσο ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για κάτι», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία.

Πηγή: patrastimes.gr