Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 6 χθες (Δευτέρα 30 Αυγούστου) το πρωί, σε δημοτικό χώρο στη συμβολή των οδών Κομαιθούς, Γρανίτσα και Μελανίπου στην περιοχή των Αμπελοκήπων και προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, γίνονται γνωστά τα εξής:

“Τα συνεργεία του Τμήματος Πρασίνου της  Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, καταβάλλουν μεγάλες και συστηματικές προσπάθειες για τον καθαρισμό των εκατοντάδων δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω δημοτικό χώρο πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2021 η κοπή της ανεπιθύμητης αυτοφυούς – πολυετούς βλάστησης με χρήση αυτοκινούμενου μηχανήματος περιορίζοντας σημαντικά τις εστίες μόλυνσης και την πυκνή βλάστηση.

Η έλλειψη προσωπικού στην συγκεκριμένη Υπηρεσία, όπως και σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, είναι γνωστή και δεδομένη.

Η μεγάλη διασπορά των χώρων πρασίνου δε, στα διοικητικά όρια του Δήμου, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και σχετικών ειδικοτήτων, καθιστά τις εργασίες πιο δύσκολες και χρονοβόρες.

Προσδοκούμε οι έρευνες που διενεργούνται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να φωτίσουν τα ερωτηματικά που προκαλούνται σχετικά με το πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 6 το πρωί στο συγκεκριμένο οικόπεδο.”

Πηγή: patrastimes.gr