Η νεοσύστατη εταιρεία του μεγιστάνα θέλει να κατασκευάσει δίκτυα υπόγειων δρόμων για ηλεκτρικά οχήματα

 Ένα βήμα πιο κοντά στο να δημιουργήσει ένα σύστημα από σήραγγες που θα λειτουργούν κάτω από την πόλη του Μαϊάμι φαίνεται να είναι ο Έλον Μασκ.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Francis Suarez μίλησε σχετικά για τις δυνατότητες κατασκευής σηράγγων με σκοπό τη μείωση της συμφόρησης που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Boring Company του επιχειρηματία, μια νεοσύστατη εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει δίκτυα υπόγειων δρόμων για ηλεκτρικά οχήματα.

«Νομίζω ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα έργο υπογραφής όχι μόνο για το Μαϊάμι, αλλά και για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Suarez σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Ο Μασκ επικεντρώνεται στην προσπάθεια παράδοσης ενός έργου που θα έχει τη μέγιστη χρησιμότητα για τους κατοίκους μας με το λιγότερο χρηματικό αντίτιμο», όπως αναφέρει το άρθρο.

 Σύμφωνα με τον Suarez, ο Μασκ είπε ότι η σήραγγα θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, θα χρειαστούν έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση καθώς θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση και θα συμβάλουν στη μείωση των ρύπων.

Το 2018, οι αξιωματούχοι του Miami-Dade County είχαν εκτιμήσει ότι το έργο – το οποίο επιδιώκει τη δημιουργία μιας σήραγγας μήκους δύο μιλίων κάτω από τον ποταμό του Μαϊάμι – θα κόστιζε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και η κατασκευή του θα διαρκούσε τέσσερα χρόνια, ανέφερε η Miami Herald.

Πηγή: patrastimes.gr