Η περιουσία του συνεχίζει να μεγεθύνεται με άνευ προηγουμένου ταχύτητα και ο Έλον Μασκ αναδείχθηκε τελικά στον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, αφού ξεπέρασε και επίσημα πλέον τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla του Μασκ σημείωσαν “άλμα” 7,84% στη συνεδρίαση της Παρασκευής και πρόσθεσαν στην περιουσία του επιχειρηματία 12,5 δισ. δολάρια, εκτοξεύοντάς την στα 189,7 δισ. δολάρια. Έτσι, ο Μασκ πήρε τα “σκήπτρα” του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

Παρότι το Bloomberg νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ κατέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes ο επικεφαλής της Tesla δεν ανέβηκε στον “θρόνο” παρά το πρωί της Παρασκευής.

Πλέον, ο Μασκ προηγείται σχεδόν κατά 4 δισ. δολάρια από τον μέχρι πρότινος κάτοχο του τίτλου, τον Τζεφ Μπέζος, η καθαρή περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 185,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με το Forbes.

Ο Μασκ αρχικά υποσκέλισε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ (με περιουσία 97,9 δισ. δολαρίων) και έγινε το τέταρτο πλουσιότερο άτομο του κόσμου στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε και τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς (με περιουσία 122 δισ. δολάρια σήμερα) αναρριχώμενος στην τρίτη θέση της κατάταξης. Έναν μήνα αργότερα, ο Μασκ άφησε πίσω του και τον Γάλλο μεγιστάνα του κλάδο πολυτελών ειδών, Μπερνάρ Αρνό (με περιουσία 155,4 δισ. δολαρίων) και αναδείχθηκε δεύτερος τη τάξει, πριν πάρει την Παρασκευή το πρωί τα “σκήπτρα” από τον Μπέζος.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει προσθέσει συνολικά 165 δισ. δολάρια στο πορτοφόλι του από τον Μάρτιο του 2020, όταν η περιουσία του ανερχόταν μόλις σε 24,6 δισ. δολάρια. Η άνοδος αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εκτόξευση της μετοχής της Tesla, η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από 720% κατά τη διάρκεια του 2020. Στην πρώτη δε εβδομάδα του τρέχοντος έτους ο τίτλος της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων ήδη “γράφει” κέρδη της τάξης του 20%.

Πηγή: patrastimes.gr