Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν θα επικροτούσε μια χαλάρωση ανά περιφέρεια των μέτρων λοκντάουν που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην περιφερειακή εφημερίδα Le Telegramme που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Βεράν προσθέτει ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι το πιο πρόσφατο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία έχει αρχίσει να υποχωρεί λίγο, ο νέος κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 5.970 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19, έναντι 5.893 την προηγούμενη ημέρα, το οποίο δείχνει ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση.

Όπως αναφέρεται στο “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, η Γαλλία ανακοίνωσε επίσης 449 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας, αριθμός που αυξήθηκε από 140 την Κυριακή, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 101.183.

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι μια επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε συνδυασμό με το εθνικό λοκντάουν για έναν μήνα που εφαρμόζεται από τα τέλη Μαρτίου θα συμβάλουν στην ανάκτηση του ελέγχου επί του πρόσφατου κύματος της επιδημίας.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει μια χαλάρωση του λοκντάουν τον Μάιο, αν βέβαια έχει ενδείξεις ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να ξανανοίξει ορισμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες.

Πηγή: patrastimes.gr