Δεν κάνουμε αρκετά για να τερματίσουμε την πανδημία παγκοσμίως. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο συνιδρυτής της Microsoft Mπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στο CNN και τον Φαρίντ Ζακαρία. Ο Γκέιτς χαρακτήρισε την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων “θαύμα” που θα μπορεί να βοηθήσει τους Αμερικανούς να επιστρέψουν σε έναν “σχεδόν φυσιολογικό” τρόπο ζωής από το φθινόπωρο.

Προειδοποίησε όμως ότι οι πολιτικοί παγκοσμίως δεν κάνουν αρκετά για να διασφαλίσουν την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα πριν από το τέλος του 2022. Το φθινόπωρο θα πρέπει οι Αμερικανοί να επιστρέψουν σε κάποιου είδους κανονικότητα, με “σχεδόν όλους τους μαθητές να γυρίζουν και πάλι στις τάξεις”, τα εστιατόρια να ανοίγουν με συγκεκριμένο επίπεδο πληρότητας και να αρχίζουν και πάλι οι αθλητικές εκδηλώσεις.

“Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουμε αρκετά για να τερματίσουμε την πανδημία παγκοσμίως”, προειδοποίησε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια μέχρι τώρα “πηγαίνουν μόνο σε πλούσιες χώρες”, γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο να αναπτυχθούν μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού στο εξωτερικό και εμφανιστούν ξανά στην Αμερική.

Αυτός ο κίνδυνος -σε συνδυασμό με ένα ενδεχόμενο κύμα επαναμολύνσεων- σημαίνει ότι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα “θα μπορούσε να απαιτήσει όλο το 2022 εκτός αν κάνουμε καλύτερη δουλειά” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr